Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A magyar emberek miért utálják...

A magyar emberek miért utálják a betegeket? Te miért utálod?

Figyelt kérdés
Egy pszichiátriai beteg embert például szinte biztosan elutasítanak állásinterjún, ha kiderül a betegsége. Ti is ezt csinálnátok, ha munkáltatók vagy HR-esek lennétek, persze letagadjátok, mert azt hiszitek, hogy nem ilyenek vagytok.
2024. máj. 2. 21:53
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Az ilyen válaszokról is ordít az intolerancia. A beteg ember hibája, ha kiközösítik, miért nem titkolta jobban.

2024. máj. 3. 08:09
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

1. Egy állásinterjún hogy derülne ki bárki betegsége? Ez szigorúan szenzitív adat, amit nem kell elmondani és nem is kérdezhetnek rá. Később, ha felvesznek valakit, akkor úgyis van egészségügyi alkalmassági vizsgálat, ahol orvos dönt objektív tényezők alapján az alkalmasságról.

2. A pedofília vékony jég. Ha már csak egyetlen kiskorúról készült képet is lement valaki, bűnelkövetővé válik. Innentől már nem lehet arról beszélni, hogy csak egy betegség, egy hajlam, amit nem él ki, mert már megtette az első lépést.

3. Oké, tegyük fel, hogy a társadalom elfogadóvá válik azokkal, akiknek van betegségtudatuk és kezeltetik magukat. De csak azzal a feltétellel, ha az illető vállalja, hogy akkor tényleg élete végéig kezelésnek veti alá magát és szigorúan elkerül minden olyan helyzetet, amiben akár csak felmerülhet a bűnelkövetés lehetősége. Ergo soha nem megy gyerek közelébe, nem látogat ilyen oldalakat, stb. Szerintem ez tíz- vagy százezerből egy pedofilra lehet igaz, ezért némiképp jogosak a társadalmi előítéletek. Mert az esetek túlnyomó részében a betegségre való hivatkozás a felmentésről szól, nem pedig arról, hogy kezelteti magát az érintett.

2024. máj. 3. 09:52
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, rólad meg az ordít, hogy te is pedofil hajlamú vagy nagy valószínűséggel.

Amúgy a pedo hajlamúakat nem fogják bezárni, amíg nem követnek el valami illegálisat. Tehát nyugodj meg.

Az alapkérdésről: állásinterjúkon sajnos versenyhelyzet van. A leendő munkáltató azt keresi, aki a legjobban tud teljesíteni. Egy pszichés beteg általában nem tud annyira jó teljesítményt nyújtani. Emiatt több védett munkahelyre lenne szükség.

2024. máj. 3. 15:55
 14/22 anonim ***** válasza:

Én nem utálom a mentális betegeket. Akik nem bántanak másokat, azokat nem utálom. Még akár egy skizofrént sem. Az ember nem válassza a mentális betegségét.

Az állásinterjún nem kell elmondani, hogy van-e mentális betegséged, attól lehet munkád.

Ami a pedofíliát illeti, ameddig nem néz olyan tartamlakat és nem zaklat gyerekeket, addig nincs miért utálni. Aki képes NORMÁLIS EMBERKÉNT viselkedni hajlama ellenére, mert tudja ki akar lenni, nincs miért elítélni. (jogilag sem)

De aki veszélyes egy gyerekre az hadd lehessen már utálni. Most arra gondolok, aki vissza se akarja magát fogni.

2024. máj. 3. 17:13
 15/22 A kérdező kommentje:

Majd ha mentálisan beteg leszel, megtudod, állásinterjún hogyan derül ki. Addig pedig csak okoskodsz itt; mentális betegeknek magyarázod, hogy állásinterjún miért nem tapasztalhatták azt, amit tapasztaltak.

Jó szórakozást, gondolom neked ez az.

2024. máj. 3. 20:26
 16/22 A kérdező kommentje:

Jól felsoroltad, hogy mely hátrányos embercsoportoknak miket KELL teljesíteniük ahhoz, hogy a betegségükkel való megküzdésen túl még emberszámba is vedd őket. Neked is jó szórakozást, biztos nagyon büszke cagy magadra, hogy ilyen gondolkodással rendelkezel.

2024. máj. 3. 20:30
 17/22 anonim ***** válasza:

16

Én nem értem, hogy mi a bajod azzal, ha azt mondom, hogy ne bántsuk egymást. Nyilván nem azokra az emberekre gondolok, akik egy-egy rosszabb napjukon türelmetlenek másokhoz, vagy bunkóznak, az bárkivel megesik. Azokra gondolok, akik súlyosan bántsák a másikat pl. szexuális erőszaktevők, nárcisztikusok, akik tönkreteszik a másikat, iskolai vagy munkahelyi bántalmazókra, akik rendszeresen, szándékosan bántanak. Akkor nem is beszélve azokról, akik késelnek, stb. Ilyen esetekben neked se lenne elég annyi indok, hogy : "Bocs, mentális problémáim vannak"

A pedofíliáról meg annyit, hogy azt te sem gondolod komolyan, hogy a pedofil bűnelkövetés nem elítélendő?

2024. máj. 3. 21:03
 18/22 A kérdező kommentje:

Te egy fingod nem értettél meg abból, amit írtam. Nem is csodálom. Ahhoz, hogy megértsd, el kellene fogadnod magadról, hogy intoleráns vagy.

2024. máj. 3. 21:10
 19/22 anonim ***** válasza:

18

Miért vagyok intoleráns? Három sort írtál nekem, a 14 -es kommentemre. Én többet írtam neked, meg is indokoltam, mert rájöttem, hogy valóban nem fejeztem ki magamat eléggé korábban. Magyarázd el akkor a nézőpontod, hogy mit néztem be, mert így, hogy mindenkivel csak cinikus vagy, nem tudok másra következtetni, csak arra, hogy trollkodsz..

2024. máj. 3. 21:18
 20/22 A kérdező kommentje:

Számtalan marginalizált csoportba beletartozok, a mentális betegségem mellett meleg is vagyok és még ezeken kívül is többszörösen vagyok kisebbségi csoportoknak tagja. Gyakorlatilag egy nap nem tud úgy eltelni, hogy az egyik problémámmal kapcsolatban valamelyik egyszerű proli ki ne nyilvánítaná az ő egyszerű proli gondolatát.

Te most azt hiszed, hogy az érveid különbek voltak ezeknél a proli gondolatoknál. Elkeserítelek, semmiben nem vagy különb náluk. A homofóbok napi szinten hangoztatják, hogy ők nem homofóbok, közben pedig minden második melegséggel kapcsolatos mondatuk arról szól, hogy "csinálják, csak ne mások előtt" vagy "csinálják, csak a gyerekeinket hagyják béken". A te mondandód pontosan ugyanilyen primitív. Gyakorlatilag egy mondatot nem bírtál úgy leírni, hogy ne essen benne szó a mentális betegek esetleges ártó szándékáról.

Most is majd nyilván elmagyarázod, hogy hülyeség, amit gondolok, meg hogy az se homofóbia, amit előbb említettem, de már leszarom. Aki semmilyen marginalizált csoportnak nem tagja, engem sehogy nem fog arról meggyőzni, hogy ő jobban tudja mi számít intoleranciának.

2024. máj. 3. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!