Hogyan lehet értelmesen megszólítani ezeket a betegeket emailben?
Gerincferdüléssel küzdőknek kellene köremailt írnom, de nem bírom értelmesen megfogalmazni a megszólítást.
Ezekre gondoltam eddig:
Kedves ...
... gerincferdült betegek!
... gerincferdüléses betegek!
... gerincferdültek!
... gerincferdülésesek!
... gerincferdülésben szenvedők!
... gerincferdüléssel élők!
De mindegyik olyan furán, némelyik egyenesen sértőnek hangzik. Vagy csak én gondolom ezt? Hogyan lehetne normálisan megfogalmazni?
Nem írod, hogy te milyen minőségedben írnál nekik....
Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor "kedves betegtársak"
Bocsánat, tényleg lemaradt. Ezt egy gyógytornász nevében írnám, mint titkára. A páciens tehát nem jó.
Az első két válaszát köszönöm, de nekem furán hangzik az is. Kicsit még várok, hátha eszembe jut egy jobb verzió.
Miért ne lenne jó a páciens...????
pl: [link]
"Az általunk megtanított speciális tréning rendszeres gyakorlásával pácienseink olyan életminőségbeli javulást érhetnek el, amely hosszútávon képessé teszi őket a napi tevékenységek (munka, sport, szabadidő) tünetmentes elvégzésére."
"Kedves Páciensünk, leendő Páciensünk!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Egészségközpontunk 2020. május 18-án szigorú higiénés szabályok bevezetésével újra fogadja régi és új Pácienseit."
stb. stb.
Mindenhol páciensnek nevezik!
Ezek szerint nem olvastad el a linkeket.
Mindegyik mozgásszervi magánrendelő.
Szerintem kifejezetten sértő, ha a betegségük nevével szólítod meg őket.
Ha mittomén rákbetegeket vagy aranyereseket kellene megszólítanod, akkor is azt írnád, hogy Kedves Aranyeresek? :-DDDD
"Ha mittomén rákbetegeket vagy aranyereseket kellene megszólítanod, akkor is azt írnád, hogy Kedves Aranyeresek? :-DDDD"
Ez mondjuk jogos. Héten még van időm átgondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!