Úgy érzem minden téren tönkrement az életem és sírok, hónapok óta majdnem minden nap, hogyan lehet keresztüljutni ilyen mélypontokon?
Nekem már többször is volt ilyen.
Idővel jobb lesz.
Egy élet nem tud tönkremenni, csak a régi dolgokat nem tudja elengedni az ember. Nincstelenül öregen is képesek emberek feállni, mert egyszerűen akarják és nem adják el. Megszoktad a mostani életed, és az nem működik tovább, egy újat kell felépíteni.
Ha kell költözz el, válts munkát, kerülj új közegbe, ismerj meg új embereket, és hagyd magad mögött a múltat. Ez k.va nehéz, de ha megteszed egy új ember leszel és egy jó életed lesz!
A sírás hasznos, hogy a feszültséget levezesd. Viszont lehet, hogy érdemes egy pszichológussal, vagy legalább néhány megértő jó baráttal átbeszélni a dolgokat. A kettőt viszont ne keverd össze! A barátok megértőek, támogatnak, jót akarnak, de egyáltalán nem biztos, hogy képesek a megfelelő módon kezelni a problémáidat. Egy jó pszichológus nem csak meghallgat és bólogat hozzá, hogy igen, milyen vacak neked most, hanem arról is van tudása, hogy továbblépni hogyan tudsz ebből a helyzetből. Milyen módon tudod az érzéseidet és a helyzetet megfelelően kezelni, hogy a jövőben ne még több problémát és traumákat okozzon, hanem segíteni tudja az életedet.
Nem szigorúan a pszichológiához kapcsolódik, de nekem Ryan Holiday: Az akadály maga az út című könyve és a Sztoikus nyugalmat a mindennapokra című gyűjtése is nagyon sokat szokott segíteni a különféle mélypontok leküzdésében. Érdemes lehet neked is megpróbálni. Nem biztos, hogy újat fog mondani, de segít helyre rázni a kizökkent gondolatokat és a problémák helyett a megoldások keresésére koncentrálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!