Hisztek a mentális betegségekben? Mennyivel lenne másabb ez a világ, hogyha olyan, hogy mentális betegség már nem létezne? Érdemes erről a témáról érdemben beszélni szerintetek?
Nem teljesen értek veled egyet. Én gyermekkorom óta lelkibeteg vagyok. 8 hónaposan megpofoztak a bőlcsiben, mert nem ettem meg a bablevest. Elájultam. Aztán folyamatos rosszullétek, félelem az apámtól, anyám alkoholizmusától. Anyai nagymamámtól kaptam csak szeretetet. Férjhez mentem 18 évesen, született egy gyermekem. Férjem 1987-ben balesetben életét vesztette. Egyedül neveltem fel a fiamat. Mindenki meghalt körülöttünk. Bipoláris depim van, kényszerbetegségem, Rivotrilt szedek lassan 40 éve. Szeretethiányban nőttem fel, csak a mamikám volt, aki szeretett. Azóta gyerekem is 40 éves lett, szintén problémás borderline-szindrómát jeleztek nála. Ő tagadja, de nem jó a kapcsolata az emberekkel.
Volt, hogy nagyon rosszul volt, de aztán elmúlt. Hangulatváltozások vannak nála, a gyógyszert elutasítja. Mivel felnőtt, magát teljesmértékben ellátó fiatalemberről van szó, így én nem tudok mit tenni ez ellen. Én szedem a gyógyszert, ellátom magam, egyelőre ennyi. De ha könnyebb lenne a megélhetés, a lakhatás, az egész társadalom, miden jobb lenne még a lelkisérült emberek is bis boldogabbak lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!