A BDSM/szadó,mazo miért került ki a mentális betegségek listájából?
Olvastam, hogy a WHO ha jól tudom a nevét már nem tekinti betegségnek. Mindig azt tanultam, hogy ez egy ferde hajlam, társadalmi erőviszokban, felettessel, beosztottal ki nem élt visszavágás, vágy következtében jön létre.
Ismert, hogy a majmoktól származunk. Na hát az állatvilágban sosem volt ilyen sehol. Mégis miért fogadták el ugymond ezt a dolgot? 2018-ban vették le a mentális betegségek listájáról, tehát lehet mondani hogy politikai nyomás? Politikai befolyás miatt?
Akkor eleve rosszul tanultad. Semmi köze hozzá.
Az állatvilágról is sokat kell még tanulnod.
Csak egy laza kérdés.
A gondolatmeneted úgy van, hogy:
Nincs az állatvilágban = mentális betegség.
Akkor gondolom az a mentális betegség ami jelen van az állatvilágban az nem számít mentális betegségnek az embernél, ugy-e?
Ha konszenzusos kapcsolatban mindkét fél kölcsönös örömére élik meg, akkor miért lenne betegség?
Olyat már hallottam, hogy vezető beosztásban dolgozó emberek szívesen élik meg a szubmisszív szerepet a hálószobában, hogy meglegyen az egyensúly. De én pl eleve bdsm vágyakkal születtem, vagy egészen kisgyerek korban alakult ki, amikor még oviba se jártam.
A betegség olyan állapot, ami a beteg számára nem kívánatos és károsítja, meg rosszul érzi magát benne.
A BDSM meg nem passzol bele ebbe a meghatározásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!