A BDSM/szadó,mazo miért került ki a mentális betegségek listájából?
Olvastam, hogy a WHO ha jól tudom a nevét már nem tekinti betegségnek. Mindig azt tanultam, hogy ez egy ferde hajlam, társadalmi erőviszokban, felettessel, beosztottal ki nem élt visszavágás, vágy következtében jön létre.
Ismert, hogy a majmoktól származunk. Na hát az állatvilágban sosem volt ilyen sehol. Mégis miért fogadták el ugymond ezt a dolgot? 2018-ban vették le a mentális betegségek listájáról, tehát lehet mondani hogy politikai nyomás? Politikai befolyás miatt?
Szerintem azért, mert olyan népszerű lett, hogy nem akarták, hogy sokan betegnek érezzék magukat. Fentebb írta valaki, hogy akkor nem betegség, ha nem árt és nem érzi betegnek valaki magát. Igen, de ezzel a logikával a zoofíliát és a nekrofíliát is normálisnak lehetne tekinteni.
Szerintem nem normális, és az, hogy valamit csak úgy kivesznek a betegségek közül, az arra utal, hogy a pszichológia, pszichiátria nem teljesen objektív tudomány. A korszellem is befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!