Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha rosszul megy az...

Mit tegyek ha rosszul megy az olvasás?

Figyelt kérdés

16F vagyok

A sok olvasáson kívül van valami modszer?

Vagy hangosan olvassak és akkor majd jobban fog menni, vagy többet olvassak magamba?

2010. okt. 24. 23:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Naponta gyakorold az olvasást kitartóan, és inkább hangosan olvass. Ha magadban olvasol akkor ne csak végigfuss a szövegen, hanem mondd magadban a szavakat.
2010. okt. 25. 00:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Valami élénk színű papírt tegyél a sor alá, amit épp olvasol, és mindig húzd egyel lejjebb olvasás közben. Nem fogsz eltévedni a szövegben, és a sorok sem fognak ugrálni.

Mi az ami pontosan nehéz Neked az olvasásban?

2010. okt. 25. 00:21
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Számold a bárányokat....
2010. okt. 25. 00:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Nézesd meg a szemed!!! Komolyan!!! Bizonyos szembetegségeket, azt, hogy nem látod a betűket tökéletesen észre se veszed, csak amikor megvizsgálják a szemed és kiderül, hogy szemüveg kell.

Nagybátyám (ok, nem fiatal már, de akkoris) gyerekként nagyon kínlódott az olvasással, és felnőtt fejjel (40 év körül) tudta meg, hogy szemtengelyferdülése van. Pedig azért régen is gyártottak szemüveget, meg fiatalabb korában is, de senkinek nem tűnt fel, hogy ez lehet a gond.

Hátha könnyebben megoldódik a dolog mint hiszed!

Sok sikert kívánok! :-)

24/L

2010. okt. 25. 02:03
 5/8 anonim ***** válasza:
ja szemészet ill. diszlexiavizsgálat
2010. okt. 25. 05:37
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat :)
2010. okt. 25. 18:18
 7/8 A kérdező kommentje:

Ami nehéz nekem az olvasásban az az, hogy eltévesztem a szavakat és nehéz be analizálnom, hogy meik is ez a szó.

pl:. a Leakasztott szót Lakasztottnak olvasom,

vagy a virágot szó helyett világot mondok.

2010. okt. 25. 18:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem diszlexia lehet, vagy legalábbis részleges. Vizsgáltassátok ki. Osztály társamnak is volt. Jah, és NE HAGYD HOGY CSESZTESSENEK MIATTA!!! Én mindig megvédtem őt.
2010. okt. 26. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!