Öngyilkossági gondolataim vannak, mit tegyek hogy én is tökéletes lehessek?
Hívd fel az öngyilkos segélyvonalat, és keresd fel az iskolapszichológust is!
Utóirat: senkinek sincs tökéletes élete
Tökéletes vagy. Nincs olyan, hogy tökéletlen ember, csak olyan emberek is vannak, akik azt hiszik, ők tökéletesebbek másoknál, vagy a mások tökéletlenek is, csak ők a szuperek. Mindenki értékes, nincs értéktelen ember, a büdi otthontalan is értékes ember. Az élet értékes, bármilyen formában, növény, állat, vagy emberi formában él, az élet lényege, hogy értékes. Minden életet tisztelnünk kell, saját életünket is. A kis légy életét is, a bogarakét, a fákét, az emberekét, bárki legyen az. A bűnelkövető is kap ügyvédet. És az értékekre vigyázunk, védjük. Magunkra is vigyázunk, megvédjük magunkat. Másoktól és önmagunktól is. Nem sodorjuk veszélybe életünket, ezért figyelünk az úton, pirosban megállunk, nem eszünk mérges gombát, kesztyűt húzunk ha vegyszerrel kell dolgoznunk,megtanuljuk mi és ki veszélyes. Nincsenek tökéletlen emberek.
Tudd, hogy az öngyilkosságon gondolkodó emberek nem az életüknek akarnak véget vetni, hanem a szenvedésnek. A szenvedést meg lehet szüntetni, csökkenteni lehet. Van amit nem tudsz megváltoztatni. Te belül el tudod fogadni. Ha valóban ronda vagy, akkor ez van, na és? Tudod mennyi csúnya ember van? Én is csúnya vagyok. Engem sem lehet szeretni, magányos vagyok. Ezek mind érzések. Úgy érezzük. Az érzések és a realitás gyakran nem passzolnak. Érzéseink hamis képet mutathatnak a valóságról, érzéseinket könnyen hisszük valóságnak. Tudtad, hogy a nagyon okos embereknek kevés barátjuk van, vagy gyakran nincs is barátjuk? Az írásodból látszik, sokat gondolkodsz, és jó emberismereted van. Önmagadról is tudsz gondolkodni, van önreflexiód. Becsüld magadban, ezek értékes tulajdonságok. És tudd, serdülő korban vagy, ez sok embernek válságos életszakasz. Tudd, hogy ez teljesen normális, a fejlődésed része. Ha ezt nem látod a társaidon, nem biztos, hogy nekik nincsenek kétségeik. Téged érdekelnek az emberek, és elemzed őket, önmagadat is, ez pl jól jöhet a pályaválasztásodnál. Ilyen embereket elemzők szoktak pszichológusnak menni, vagy orvosnak, tanárnak. De válhatsz íróvá is. Már most le tudod írni, kiírhatod magadból az a sokmindent, ami emészti a lelkedet. A nagy írók mind küzdöttek ilyesmivel, amivel te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!