Hogyan lehet az agyat fejleszteni , tornáztatni?
Mozgássérülten is mozoghatsz annyit, amennyit tudsz, sőt, szükséges is, bár persze nem vagyok tisztában az állapotod részleteivel, de nem csak a maratonfutás egyenlő a sporttal, és nem is a sakkra gondolok, bár az is fejleszti az agyat kétségtelenül. Pl. táncolhatsz is, akár csak székben ülve is, én pl. zumbatanár vagyok, és van olyan, hogy zumba sentate, ülő zumba, időseknek és mozgássérülteknek, azt is tanultam, a tánc is fejleszti az agyat, erre is vannak már kutatások, hiszen használni kell az agyadat a lépések megjegyzéséhez, arról nem is beszélve, hogy minden egyes zumbaóra buli, tánc és erősítés, azaz a jó hangulat garantált. Persze kérdés, hogy mennyire bírod a dél-amerikai zenét... De más tánc is fejleszti az izommemóriát is, azaz hogy a tested emlékszik rá, de a gondolkodó, racionális részét is az agyadnak, ahogy megpróbálod megtanulni a tánclépéseket, legyen az akár klasszikus tánc, akár modern vagy latin.
Mennyire vagy mozgássérült? Fekvőbeteg vagy? Semmilyen izmod nem működik...? A paralimpia pont annak a bizonyítéka, hogy a mozgássérültség nem kell, hogy bárkit is megállítson a mozgásban. Nem azt mondom, hogy irány az olimpia, de remélem, azért tudsz valamennyire mozogni, hiszen az értelmi képességedet is befolyásolja a sportéleted.
Azért működik a sport, mert az agyunknak oxigénre van szüksége a gondolkodáshoz, de úgy általában a működéshez, és ha az ember sportol, általában gyorsabban vesz levegőt, mint amúgy, de persze ilyen alapon mondhatjuk azt is, hogy figyelj arra, hogy mindig hosszan lélegzel, hiszen a hosszú légzés a hosszú élet titka, meditálj pl., ugyanezért segít az is, pláne, ha rendszeresen teszed, minden egyes nap.
Nyelvtanulásra ajánlom a Duolingot, ahol rengeteg nyelvet tanulhatsz, és a hangszerek tanulása is szuper ötlet, de bármilyen más művészet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!