Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Írnànak olyan szülők akiknek...

Írnànak olyan szülők akiknek a gyereküknek kicsikènt voltak autisztikus tünetei, dolgai és később megszűntek ahogy nőtt a gyerek?

Figyelt kérdés

jan. 28. 19:34
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszi szépen 9es.

Amibe a legjobban le volt maradva az a beszéd,de azt hozta be a leggyorsabban.(sokat kérdez, mond, válaszol)

Amibe talán le van most maradva az a laza kommunikáció meg a szociális csevegés (persze az életkorànak megfelelően).

De hál Istennek logopédiailag meg nyelvtanilag nincs tennivaló vele ezt a logopédus -gyogypedagus mondta de ezt mi is így gondoltuk.

A laza kommunikációra meg a szociális csevegésre meg azt mondta,hogy jönni fog magától. Most inkább ezért aggódunk,hogy tényleg úgy legyen .Egy évvel ezelőtt a beszéd miatt aggódtunk,akkor nem tudtuk mèg azt ennyire ,hogy a beszéd meg a kommunikáció az nem pont ugyanaz.

jan. 29. 14:27
 12/23 A kérdező kommentje:

Amivel nem volt gond sose a szobatisztasag,az alvás,meg sose volt emésztési probléma.A mozgás és beszèdfejlődès később indult de sorrendben.

Rajzolásba meg ceruzafogasba van mèg lemaradàs.

Hinta,csúszda,màszoka , magasból leugrasokat imádja.

jan. 29. 15:10
 13/23 anonim ***** válasza:

Nincs ott akkor semmi baj az lányomhoz képest..mikor ő volt ovis,ő mindenben durván le volt maradva. 3 évesen nem beszélt,pelusos volt...

Hozzá képest a te gyermeked tényleg ég és föld.

jan. 29. 15:57
 14/23 A kérdező kommentje:
És a te kislànyod 13as ,hogy viseli az iskolai elvárásokat?
jan. 29. 17:14
 15/23 anonim ***** válasza:

Eddig jól. Imád járni. Úgy mondják szakszóval,hogy maszkol. Ott a majdnem normális oldalát mutatja.

Úgy ment 7.5 évesen,hogy ír-olvas. Így azért sokkal könnyebb.

Itthon jön ki minden stressz. Általában (mindig) rám zúdítja,mert ugye egy anya mindent kibír (nem igaz).

Most éppen a hűtőfürdő előnyeit magyaráztam neki,mert 39.7 volt a láza 17-kor. De hihetetlen, hogy mennyit tud perelni és vitatkozni,mire elfogadja. Pedig gyengéden csinálom, ahogy a kórházban mutatták. Meleg víz,lábához öntöm a hideget. Nem a lábára,mellé. Szóval nem hideg vízbe tettem.

Más gyerek már rég ordítana. De ő nem. Ő tiltakozik,megmagyaráz mindent is...Nagyon sok türelem kell hozzá.

jan. 29. 18:15
 16/23 A kérdező kommentje:

Igen a türelem az kell, ez ismerős.

Az tök jó,hogy imád járni suliba.

Akkor a fejlődés az nagyon nagy hogyha 3 évesen nem volt még szobatiszta meg még nem beszélt.

A kortársak jól kijönnek vele és ő is velük? Vannak barátai?

jan. 29. 20:35
 17/23 anonim ***** válasza:

Még nemrég lett ugye iskolás. Nem igazán közeledik a tanító szerint, de mások közeledését elfogadja és örül neki. 3-4 kislány pesztrálgatja.

Udvaron játszik, fogócskázik velük. Néha félrevonul,olyankor mondja a tanítónak,hogy most ez a jó neki.

Szóval szerencsére nagyon jó eddig.

Rengeteget küzdöttem,hogy felvegyék ebbe a suliba. Mindenképpen az ovi és a Szakszolgálat egy sokkal silányabb suliba kényszerítette volna,ami tele van c-vel. Itt van szembe...

Mondtam, hogy szó se lehet róla.

Legalább fél-3/4 év volt,mire elintéztem. Papírral nem egyszerű. Mert mindig a nyálfolyatós esőembert várják. És van nagy meglepi,amikor egy nagyjából normális kislány érkezik.

Többször be kellett vinnem pofavizitre pl.

Úgyhogy a diagnózist jól meg kell gondolni. Mert a fejlesztés elintézhető magánúton is. Ha csak nem látszik 100 méterről, hogy valami baj van,akkor nem érdemes. Mert igaz, hogy ingyen van a busz,meg beengednek a MÁK kártyával ide-oda ingyen. De sokat veszít is a gyerek.

Én pl már a középsulin aggódok,hogy vajon melyik fogja fogadni. Pedig az csak 7 év múlva esedékes.

jan. 29. 22:27
 18/23 A kérdező kommentje:

Addig mèg le is kerülhet a diagnózis,10 éves kor körül.

Drukkolok,hogy így legyen.

Állítólag 10 évesen sok gyerekről le is kerül

jan. 30. 07:18
 19/23 anonim ***** válasza:

Hát, figyelj. Attól,hogy a diagnózis lekerül,a gyerek nel lesz kevésbé problémás....Ő ugyanúgy kiabálni fog a strandon a medencében, hogy "azonnal menjen mindenki haza', meg a buszon, hogy " miért nem száll le mindenki".

A papír a legkevesebb.

Ezek pedig nem tudom,el fognak-e múlni.

jan. 30. 10:46
 20/23 A kérdező kommentje:
Elfognak.Minden a helyère fog kerülni egyszer.
jan. 30. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!