Autisztikus borderline vagyok. Hogyan segíthetek magamon?
Pontosabban Asperger-szindrómás
Vannak sanát tapasztalataitok esetleg ismerősök kapcsán, esetleg együttéreztek a zavarommal?
Válaszokat köszönöm!
UI: *saját
18/N
Ez egy tanult minta.
Szerinem ebben semmi rossz nincs. A normákat úgy tanulom mint mások egy iskolában a tantárgyakat.
Ettől függetlenül komolyan veszem őket. Megértem azt hogy egy embernek szüksége van a társaira. Nem véletlenül alakultak ki azok a megfoghatatlan fogalmak pl barátság, szerelem.
Ezek elegenhetetlenek a tűléléshez.
Bár ez egy modern világ, attól függetlenül nekem is azt tanították az óvodába hogy legyek lelkiismeretes amikor csak tudok. Sose hazudjak egyszerű önzőségből, léteznek jóindulatú füllentések. Nem baj ha összeveszek valakivel, abban az esetben ha önkritikusan állok a konkfliktushoz. Eddig ezeket tanultam. Persze sok minden más apróságot is, mondjuk a "varázsszavakat" köszönöm, kérem...
Ami még fontos hogy sose mondjam ki hogy "szeretlek" ha igazából nem érzem így, és ne is utaljak rá. Ez a rosszindulatú manipuláció alapja szerintem.
Egyébként gyerekkoromban még képes voltam a melef empátiára, most már csak kognitívat használok, de emlékszem az érzéseimre, azokra ahogyan megéltem őket szóval nincsenek tőlem olyan messze.
Amúgy rejtett borderline diagnózisom van. Szóval ezért nem szokott feltűnni az embereknek hogy személyiségzavaros vagyok.
Mint borderlineos miben szeretnél magadon segíteni?
Neked ebben mi a rossz?
Az hogy az érzélmeim nem tartanak ki mellettem, folyamatosan cserben hagynak.
Pl szeretnék embereket megismerni.
Az 1. napon megismerkedek egy új személlyel, de a 2. napon már hirtelen a tegnapi hangulatom ellenkezőjét érzem.
Persze tudom hogy ettől függetlenül muszáj lesz kommunikáljak vele, ha már tegnap is úgy álltam hozzá, és így kezdek hasítani. (ignorálni a problémát, jelen esetben a rossz hangulatom) Ekkor az elfojtott negatív érzelem lavinaként köszön vissza még az este.
Nem értetted a válaszom.
Miért bántanám?
Van önreflexióm.
Sokkal inkább magamat szoktam bántani, hogy ne kelljen másnak szenvednie az állapotom miatt.
Erősen önpusztító életet élek, alig van étvágyam. Kétpofára zabálom a szerecsendiót.
Egy hónapja még töltőgáz függő voltam egy évig, de azzal már le tudtam állni. A szerecsendióval akarom helyettesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!