Egyetemi stressz, normális ez így?
Most tudom ki fogtok nevetni. Bölcsészkarra járok, 2nyelvszakos vagyok. Ez még csak az első év, annak is csak a szorgalmi időszaka, de ebbe bele fogok őrülni. Folyamatosan stresszelek, ideges vagyok. A beadandók, zh-k, követelmények miatt, mert most olyan közepesen mennek a tanulmányaim, de sajnos elég maximalista vagyok, mindenből a legjobb akarok lenni. Viszont kitartásom meg nincs arra, hogy leüljek és órákat magoljak!
A legkisebb dolgokon is simán bepöccenek, múltkor szó szerint sírógörcsöt kaptam az egyetemi könyvtárban azért, mert elszúrtam a fénymásolást, ki is kellett mennem a mosdóba. Nagyon kell magamat tűrtőztetnem, hogy ne üvöltsek mindenkivel, néha dühömben befalok egy csomó random dolgot itthon (utána persze szégyellem magamat). Sokszor nem tudok elaludni éjjel, a koffeinfogyasztásom az egekbe szökött, napi 3 kávé a minimum...
Nem tudom, mi lesz a vizsgaidőszakban, ha ez már most így megy. (Sajnos pl van egy olyan vizsgám, amit már most tudunk, hogy biztos bukás, csak a csoda segíthet) Úg érzem nem bírom, nem akarok ideösszeomlást kapni. Közben meg szégyellem magamat, hogy sokan a joggal vagy az orvosival küzdenek, ez meg csak egy "nyomorék" bölcsészlar, amit minden ember lenéz, merthogy lazább.
Valami tippet tudtok adni?
Köszönöm!
szia
Én is egyetemre járok bár én mérnöki karra de ez most lénygetelen. Csak az első félév lesz szerintem ennyire durva neked lelkileg mert késöbb köv. félévekbe már belejössz. Nem kell annyit izgulni mert így csak többet hibázol.
Ha valami annyira nem megy keress a sulidba egy felsőbbévest aki talán tud segíteni.
22/L
Gyere át hozzánk pénzügy-számvitelre statisztikázni vagy menj orvosira idegpályákat magolni, aztán szépen visszatalálsz btkra, megírod a beadandókat, tanulsz a zhkra (nem előző este kezded el!!), ... és még a fénymásolás is menni fog és nem is üvöltesz le senkit :)
Kitartás!
Ez még csak a legelső éved, legelső féléve. Ez alapján még ne vonj le messzire mutató következtetést. Kell egy év, hogy belerázódj a dolgokba, és ki tudj magadnak alakítani egy új tanulási stratégiát. (Mert ami a gimiben még bevált, az itt már sokszor nem.)
Próbáld jól beosztani az időd, és találj napi fél órát magadnak, amikor bárhogyan pihenhetsz, ami csak a tiéd.
Stresszet oldó módszerként javaslom az autogén tréninget.
Ha pedig úgy érzed, baj van a tanulási módszereiddel, és az SZTE-re jársz netán, akkor az életvezetési tanácsadóban van ingyenes tanulásmódszertani tanácsadás is.
Oh köszönöm a segítséget! Sajnos én is érzem, hogy ahogy a gimiben tanultam, az már itt nem válik be. Nem lehet 3-400 oldalt szó szerint... csak az a baj, hogy azt hogy HOGY kell tanulni, sehol nem tanítják!
Erre kinek mi vált be?
Sikerült a diploma így 13 év távlatából?
Én most vagyok ebben a helyzetben amit leírtál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!