Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges, hogy ADHD-ban...

Lehetséges, hogy ADHD-ban szenvedek? Ha ezzel tisztában lenne a párom, az segítene a kapcsolatunkon?

Figyelt kérdés

Irodai munkát végzek, de nehezen tudom hosszan fenntartani a figyelmet. Ha bekapcsolom a TV-t, 2 perc múlva már a telefonomon lógok. Ha mond valamit a párom, gyakran észre sem veszem, vagy 2 perc múlva már azt sem tudom miről volt szó. Egyetem alatt rohadt önbizalomhiányos voltam, és hogy bizonyítsam, én képeses vagyok erre, heteket tanultam olyan vizsgákra, amire mások pár napot. Így sem emlékszem semmire kb.

Párom mindig kiakad ha mind valamit, es ket perc mulva visszakerdezek, mert nem emlekeztem.

2024. jan. 17. 15:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyerekként nem voltak ilyen tüneteid, akkor viszont nem valószínű, hogy adhd lesz. inkább más probléma áll a hátterében. Keress fel egy pszichiátert és mondd el neki, hogy mit tapasztalsz, aztán majd kideríti, hogy mi a baj.
2024. jan. 17. 16:50
 12/17 anonim ***** válasza:
92%
Ettől függetlenül szerintem elmondhatod a párodnak pontos diagnózis nélkül is, hogy ilyen problémáid vannak és szeretnél segítséget kérni, hogy megoldódjon, mert nem akarod hogy a kapcsolatotok rámenjen, ha tényleg szeret, melletted fog állni.
2024. jan. 17. 16:57
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Az ADHD-nak kritériuma, hogy 12 éves kor előtt megjelenjenek a tünetek. Amiről te beszélsz, az inkább motiválatlanságnak tűnik, ami meg nagyon sok dologgal járhat együtt. Érdemes lenne felkeresned egy pszichológust.
2024. jan. 17. 21:45
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A diszk.hu-n van teszt és tréning is, ha gondolod.
2024. jan. 18. 10:02
 15/17 Senior Séf ***** válasza:
40%
Én itt nem ADHD-t, felborult bélflórát sejtek.
2024. jan. 18. 17:15
 16/17 anonim ***** válasza:
71%
#15 Gondolhattam volna, hogy megint megjelenik a bélflóra-kommandó...
2024. jan. 18. 21:23
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Amiket itt leírsz, azok mind viselkedési minták, de egyáltalán nem biztos, hogy feltétlenül betegség van mögöttük, nem szocializációs vagy egyéb okuk van. De ha betegség miatt van, akkor sem annyin múlik a dolog, hogy "ja én beteg vagyok, akkor ezt el kell fogadni mindenkinek". Sőt egy betegséget akár sokkal nehezebb is lehet elfogadnia pl. barátnődnek és könnyen előfordulhat akár az is, hogy amíg nem diagnosztizálják, hogy beteg vagy, addig melletted van, mert már elfogadta, hogy ilyen vagy, de ha kiderül, hogy betegség, akkor akár szakíthat is veled - pláne, ha mondjuk gyereket is akarna, de nem akarja, hogy ő is beteg legyen...

A megoldás a problémára mindig a probléma kezelése. Ebben segíthet egy diagnózis, mert úgy a probléma gyökerét kezelni is könnyebb, mint ha csak a tüneteket kezelik.

Viszont magukat a problémáidat mindet lehet kezelni, csak ezt akarni is kell. Ha tudod, hogy figyelem zavaraid vannak, akkor meg kell rájuk keresni a megfelelő módszereket, amik segítenek jobban összpontosítani a figyelmedet, olyan életmódot, rendszereket felállítani, amik segítenek jobban működni számodra - na meg a veled együtt élőknek is segítenek, hogy könnyebb legyen veled együtt élni, hogy lássák, hogy te próbálsz tenni valamit ezzel a helyzettel és nem azt várod kényelmesen, hogy ők elfogadják, hogy ez van és meg sem próbálsz kezdeni vele valamit.

Mindenképp érdemes elmenned pszichológushoz. Egyrészt mert magát a diagnózist, a problémáid okait is csak szakember tudja megállapítani, még inkább a problémáiddal eredményesebb együttélésre is szakember tud neked megoldásokat kínálni, illetve abban is nagyon sokat tud segíteni, hogy a családoddal hogyan tudod minél eredményesebben kommunikálni a helyzetedet, hogy minél inkább elfogadják, együtt tudjanak élni a te problémáiddal és hogy azt is lássák, hogy te nem csak kifogásokat, mentségeket keresel, hanem azt is lássák, hogy dolgozol rajta, hogy javulást érj el a problémáid kezelésében.

2024. jan. 22. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!