Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Abody kérdése:
Emberek ADHD-vel: ti hogyan kezelitek a romantikus érzéseket meg másokba való belezúgást?
Figyelt kérdés
Igazából mindig is így volt, de most különösen fájdalmas nekem az, hogy van valaki aki iránt gyakorlatilag minimális interakcióból hihetetlenül erős érzéseim támadtak, és a hiperfókusz miatt alig tudom másra terelni a figyelmem, különösen munkában ahol nincs elég dolog, ami elterelné a figyelmemet. A legrosszabb, hogy nagyon egyoldalúnak érzem a dolgot, szóval az érzések könnyen válnak mindent elsöprő depresszióvá. Akárkinek volt valami szerencséje hasonló helyzetekben?2020. szept. 30. 05:33
1/4 anonim válasza:
Ez picit hasonlít a bipoláris zavarra is. Nekem is hasonló van. Ha beleszeretek valakibe, akkor teljesen rá tudok hangolódni, felemel az érzés. Mindig "velem" van a szerelmem gondolata kb bárhova megyek. Én ugye járok terápiára ott el szoktam mondani, meghallgat a pszichológus, bár ebben a témában ez pont nem segít, minél többször mondom ki hangosan, annál erősebb az érzés. Én tanultam egy csomó relaxációs technikát (sajnos a mániás depressziós szakasz miatt muszáj) és ezeket szoktam alkalmazni. Nem igazán működik amúgy sokszor. Meg leírom papíron, hogy reálisan milyen a csávó, milyen hibái vannak, ezzel hogyan lehetne együttélni stbstb. Meg tudatosítom azt is, hogy ez nem szerelem, csak rajongás, mert nem is ismerem annyira. És ilyen random kérdéseket teszek fel magamnak, hogy tudom, hogy mi a kedvenc színe? Hogy szeretne-e gyereket? Hogy hol laknak a szülei? Hogy szokott-e sportot nézni? Hogy mi a kedvenc édessége? Stbstb. És mivel csak felszínesen ismerem, a legtöbb kérdésre nem tudok válaszolni, így picit megnyugszom. De kegyetlen rossz érzés, főleg mikor kiderül, hogy ő nem érez ugyanígy.
2/4 anonim válasza:
Csak annyit fűznék hozzá - mert gyors válaszom nincs - hogy mostanában is olvastam egy szakmai ADHD cikket arról, hogy a erős érzelmi reakciókat eddig nem is vizsgálták az ADHD-vel kapcsolatban. Ennek semmi köze a hiperfókuszhoz. (Egyébként a kérdésben leírtakat gyerekkorom óta tapasztaltam én is.)
Az Amigdala működése miatt van.
Ha érdekel a cikk:
How ADHD Causes Emotional Dysregulation
3/4 A kérdező kommentje:
hmm köszönöm a cikket, meg az előző válaszát
2020. szept. 30. 22:04
4/4 anonim válasza:
Én nem vagyok ilyen. Szóval nem minden adhd-sra jellemző. Nem lehet, hogy ez valami más? Nő vagy amúgy? mert eleve vannak nemi különbségek is ebben szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!