Hogyan vezessük be a zsebpénzt?
Sziasztok! Több féltestvérem is van, de csak hárman élünk gyerekek anyukámmal és apukámmal. Soha nem kaptunk zsebpénzt, az utcán találtunk megtarthattuk, de ennyi. Szerintem viszont jó lenne bevezetni, mert rosszul állunk anyagilag, és így mi döntenénk mire költünk, és ha drága lenne, nem tudnánk megvenni, és nem a szüleink szenvednének.
Szerintetek, hogy mondjuk el anyukámnak hogy jó lenne hetente párszáz forint? És, mennyi pénz lenne ideális;
egy 6éves lány kisiskolásnak, aki enyhén ADHD,
Egy 17 éves fiúnak, aki értelmisérült, és autista, és kb csak a csajokat nézi, meg gyűjti a magy madzagokat,
egy 12 éves lánynak, (nem tudom számít-e, de már menstruál és pattanásai is vannak)?
Szerintetek? Köszönöm a válszokat előre is! :D
Nálunk nem volt zsebpénz, mert az alap dolgokat megkaptuk, ami feltétlenül kellett (ruha, tisztálkodási eszközök, tanszerek stb), plusz ha valamire kértünk pénzt (mondjuk állatkerti belépő, mozijegy) azt megkaptuk, de nyilván normál keretek között kértünk tesommal. Én úgy gondolom ahol nincs zsebpénz, annak kb ez az oka, hogy a szülők így gondoljak, hogy amire telik úgy is adnak pénzt.
Feltételezem te vagy a 12 éves lány. Mire gondoltál, mire költenéd a zsebpénzt? Mert szerintem a húgod hat évesen még kicsi hozzá, úgy összességében egy ekkora gyerek még nem igazán érti a pénz fogalmát, értékét, így könnyen lehet, hogy felesleges, haszontalan dolgokra költené. A bátyád bár nem tudom milyen állapotban van, szintén necces, hogy meg tudja-e ítélni mi az, amire ténylegesen megéri egy nagyobb összeget kiadni.
Ha mondjuk arról van szó, hogy te márkásabb ruhát szeretnél de úgy gondolod lehet nem telik rá, akkor megbeszélném a szüleimmel, hogy mondjuk te nem szeretnél x márkából 4 ruhát, elég neked a drágább márkából csak kettő, mert te ahhoz ragaszkodsz. Vagy ha mondjuk kinéztél egy arcápolót problémás bőrre akkor szerintem leülhetsz anyukaddal és megbeszélheted vele, hogy téged zavar a problémás arcbőröd és kipróbálnád xy terméket, de ha úgy gondolja drága akkor kompzenzálásként két hétig te porszivozol, segítesz a kertben stb. Én a helyedben ilyesmivel kezdeném, nem konkrétan a zsebpénzzel, mert egyrészt ebből lehet ők is hamarabb ráállnak arra, hogy kapsz fix összeget zsebpénznek, vagy ha ez működik te is jobban jársz, ha mondjuk azt mondják megvesznek x dolgot és utána besegítve nekik kompenzálod az árát, mintha mondjuk heti haromszáz forintokat kapnál és 10 hétig gyűjtenél egy 3000 ft-os arcápolóra vagy belépőjegyre.
Köszi a választ utolsó, ment a pipa neked is! Nem állunk túl jól, mert rengeteg állatunk van (kb 40 madár, három kutya és négy macska) plusz apámnak anyukám a második felesége ezért apukám a gyerektartást is fizetheti.
Szerintem kb 200ft hetente reális lenne mindannyiunknak. Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!