Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi okozza ezt a beszédhibát?

Mi okozza ezt a beszédhibát?

Figyelt kérdés

Régebben kb 8-15 éves koromban dadogtam, nem súlyosan, volt olyan időszak amikor enyhűlt. Most 18 vagyok, de megint mintha kezdene kijönni vagy nem tudom :D

Tehát az van, hogy néha ha hirtelen akarok kimondani valamit, nem sikerül, de másodjára már igen. Ezt úgy értem, hogy az akarat megvan, de a szó nem jön ki a számon. Vagy az is megoldás szokott lenni, hogy szinonimát használok, de nyilván ez nem megoldás. Ezt mi okozhatja?

2024. jan. 6. 21:53
 1/3 anonim ***** válasza:
94%
Ez egy beszédritmikai zavar, görcsös, amit általában valamilyen pszichés gát, szorongás vált ki, vagy súlyosbít. Pszichológushoz menj vele,ne logopédushoz, vagy legalábbis is-is legyen.
2024. jan. 6. 21:57
 2/3 anonim ***** válasza:
96%

Logopédushoz menj., minden technikát megtanít, hogy a görcskézség mikor jön, azonnal az agyad tudjon váltani. Ha a szüleid nem vittek ez miatt logopédushoz, akkor felnőtt korban is van rá mód, de mivel már beidegződtek a beszédvonalaid, igy kicsit nehezebb lesz a dolgod.

+ Valami történhetett veled a körül. Vagy babakorodban.

2024. jan. 6. 22:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
2+ cca 1 év ha a Logopédussal ráfekszel a témára. Gyerekeknek fél év. Intenzív foglalkozás.
2024. jan. 6. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!