Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Boldogtalan vagyok, nem tudok...

Boldogtalan vagyok, nem tudok szeretni semmit/senkit, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem okoz semmi örömet az életemben. Ezt a végtelen nagy ürességet érzem magamban, megkérdőjelezem hogy miért élek, mi az értelme ennek. Apró örömök vannak amik tartanak max pár óráig, pl vettem egy gitárt, elkezdtem megtanulni magamtól... Gondolkoztam hogy elmegyek pszichológushoz de a család se tudja hogy hogy érzek, avagy hogy nem érzek semmit az ürességen kívül. Folytonos csalódások. Feladtam a barátnőzéssel mert fölöslegesnek tartom ilyen korban (17/F). Megszállottan kerestem barátnőt de ezzel csak magamat keserítettem el, nem segített. Ma is elsétáltam egy bár mellett, olyan nagy kéztetést éreztem hogy bemenjek és igyak egy sört, hátha az adna egy kis örömöz, de tudom hogy ez nem boldogítana fel engem, hosszú távon biztos nem (nem szoktam gyakran inni amúgy, csak alkalmanként, de most nagyon nagy volt a késztetés hogy bemenjek inni).. Nem tudom hogy mi tévő legyek. Valami tanácsotok van hogy hogyan tudom ezt az űrt kitölteni?

2023. dec. 27. 00:15
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Iszik valaki a családból? Ne indulj el ebbe az irányba, borzasztó véget tud érni az alkoholista élet!

Menj be az iskolapszichológushoz, majd ő eligazít, hova tudsz fordulni, esetleg beszél a szüleiddel, hogy hova vigyenek. Keresd a hobbikat, sportot, zenét, programokat, embereket, ne keress megszállottan barátnőt, csak hagyd, hogy megtaláljátok egymást valakivel. Nem sürgős.

2023. dec. 27. 00:43
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
Lépj ki a komfortzónádból. Be vagy ragadva.
2023. dec. 27. 23:25
 3/7 A kérdező kommentje:
2. Hogyan lépjek ki?
2023. dec. 27. 23:57
 4/7 anonim ***** válasza:
66%
miben élsz? Na abból sipirc. Csinálj teljesen mást homlokegyenest amiben vagy.
2023. dec. 28. 00:00
 5/7 anonim válasza:
20%

Voltam én is ehhez hasonló korszakban. Tudom hogy milyen.

Amit én tudok neked javasolni az jézus, ő tud megoldást adni mimden élethelyzetre !

2023. dec. 28. 00:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom, hogy

"Segíts ember magadon, megsegít az Isten is!"

Szóval mozdulj meg, tényleg lépj ki a komfort zónádból, hogy történhessen valami nem megszokott is.

2023. dec. 29. 12:00
 7/7 anonim válasza:

Nincs valami amitől flow-ba kerülsz? Mi az amire ha megkér valaki a legszívesebben csinálod, vagy magadat ajánlanád a feladatra? Ha erre tudsz választ adni akkor azon a területen keresgélj.

Légy óvatos mert ez elhúzódhat. Ha 22 évesen megtalálod az életed értelmét, sajnálni fogod, hogy "elpazaroltad" az éveidet. Akkor majd cikibb lesz elmenni valami olyan munkára amire 17 évesen még nem az. Mert 22 évesen már rengetegen lesznek körülötted akiken az látszik, hogy többre vitték.

Ugyanez ha 22 évesen megtalálod az életed szerelmét. Azt érzed majd miért nem kezdtél el félrerakni egy lakásra.

Plusz még az ilyen munkákban is lehet tanulni valamit, pl hogy szívesebben sürögsz forogsz, vagy szívesebben adminisztrálsz-e.

Az én véleményem, hogy ez a cél keresés felesleges. Egy jó könyvtől vagy filmtől persze előjöhet a vágy, hogy belekezdj egy szakmába, de ez inkább úgy működik, mint a ruha/cipővásárlás:

Vagy bemész valahova vásárolgatni és kijössz az ottani legjobbal vagy meglátsz valamit ami rögtön kell.

2023. dec. 30. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!