A borderline nagyon nem tudja titkolni a pszichés állapotát, mert nagyon éles váltások követik egymást, és nagyon sokszor. Mármint a viselkedését illetően, tehát egyik percben szeret, a másikban már gyűlöl, aztán nem akarja, fél tőle, hogy elhagyod, utána meg ellök magától, és ez pár nap alatt lejátszódhat akár a borderline emberben. Ergo könnyen ki lehet szúrni, hogy baj van az emberrel, maximum aki nem foglalkozott pszichológiával, vagy nem ismeri ezeket a személyiségzavarokat, azoknak nem fog leesni, hogy ez személyiségzavar, és ha ige, akkor milyen (sokféle van).
2023. dec. 18. 15:07
2/11 anonim válasza:
* ha igen, akkor milyen (javítottam)
2023. dec. 18. 15:07
3/11 Joe112 válasza:
Kedves 1 és hozzászó mintha (sajnos már csak volt) barátnőm ről írnál....
S ezzel a zavarral jön a mártírság is? Valamint, hogy feláldozta magát a családjáért?
Akiktöl semmit nem kap s kapott?
Bárki válaszát szívesen fogadom🤔
2023. dec. 18. 18:54
4/11 anonim válasza:
Nyolc evig, miutan az antidepresszans nagyon jol bevalt, de kulso korulmenyek hozzajarultak. Aztan vissza minden a regibe fel ev pokol utan. Negy eve ujra nyugalom.
2023. dec. 18. 19:28
5/11 anonim válasza:
Amiről te írsz, az viszont már bipoláris zavaros ember.
A borderline és a bipoláris egyébként nagyon hasonló, a különbség az időintervallumban van, a borderline személyiségzavaros embernek nagyon szélsőséges hangulatingadozásai vannak, és rövid időn belül hirtelen és élesen vált (ezt már írtam az első válaszomban), a bipoláris ugyanilyen, csak annál a váltások (bár éles és szélsőséges) hónapokig is eltarthatnak.
2023. dec. 18. 19:33
6/11 Joe112 válasza:
A borderline zavaros ember "egy mondatot belül" tud váltani?
Viszont a szorongás is része?
2023. dec. 18. 19:55
7/11 anonim válasza:
Szerintem a borderline nagyon hamar kibukik... aki nem tudja mi az, az is erzi, hogy nagyon fura, mert neha irto kellemetlen a tarsasaga, de amugy jo vele baratkozni is.
2023. dec. 18. 21:07
8/11 anonim válasza:
Rólam nem tudják,hogy "beteg" vagyok simán csak bolondnak és furának tartanak
2023. dec. 18. 22:19
9/11 anonim válasza:
Aki ismer borderline-t, az előtt semeddig, azonnal látszik.
2023. dec. 20. 16:32
10/11 anonim válasza:
A “maszk” gyorsan lehullik, kb 2-3 hónap alatt, de van akinél már 1 hét után. Ezt nehéz megmondani.
Ha szeretnéd, mesélhetek személyes tapasztalatról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!