A tanárok/oktatók/professzorok körében valóban sokkal magasabb a nárcisztikus személyiségzavarban szenvedők aránya, mint a társadalom egészében?
Nincs statisztika, mert a nárcisztikus személyiségzavarban szenvedők szinte sosem ismerik ezt el, nem kérnek segítséget. Csak az áldozataikból tudunk következtetni a számukra.
De a sötét triádhoz az legfőképp az orvosok, jogi pályán dolgozók és politikusok tartoznak. A tekintélyszemélyek. De a tanár is ilyen.
3, látom, te sem tudsz különbséget tenni saját vélemény és cinikus hozzáállás között.
Vagy abban a Magyarországban ahol te élsz talán nem olyan dolgok történnek minthogy
-egy szülő gond nélkül befenyít, akár megüt egy tanárt, ha a gyerek rossz jegyet visz haza
-A diák visszaszól a tanárnak ha nem tetszik neki valami, a tanár pedig tehetetlen
-Az oktatáshoz különösebben nem értő, politika által irányított fenntartó gyakorol hatalmat az iskola ügyei és a tanárok szakmai tevékenysége felett
-A társadalom nevetve nézi, ahogy a pedagógusok jobb oktatásért próbálnak küzdeni
-A politika nevetségesebbnél nevetségesebb intézkedéseket hoz, ezzel egyre inkább lejjebb tornázva az oktatás színvonalát
?
Csak mert sajnos abban az orsázgban ahol én élek, ezek történnek. Ezért nem igazán látom hogy tekinthető még a pedagógus tekintélyszemélynek.
Egyes vagyok. Azt hiszem nem ugyanazon a polcon vannak a lekvárjaink.
Sehol nem írtam, hogy ezek mögött a tekintélyszemélyek mögött van valóságos belső erő. Ezt már csak te képzeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!