Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van aki szintén szenved...

Van aki szintén szenved deperszonalizációban?

Figyelt kérdés

Sok kétségbe esett kérdezőt látok, akinek szerintem ez lehet a baja. Hátha tudok segíteni. Nekem ez a bajom, rájöttem. :)És meg is nyugodtam, hogy ez egy elég gyakori dolog és általában a fő betegség pl pánik gyógyításával ez a dolog is megszünik .:)

[link]

2010. okt. 20. 23:01
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Pl a borderline gyanús esetekre gondolok. A net erre a fura, álomszerü érzésre ezt a b-t adja ki, sokan bemesélik maguknak, köztük én is, de most megnyugodtam, hogy nem ez a baj. Nálam a pánikkal társul a dolog, de amint kezelve van az álomszerü érzés mindig elmúlik.
2010. okt. 20. 23:30
 2/17 anonim ***** válasza:
Én gyerekkoromban éreztem ilyesmit, és nem volt ijesztő. Legfeljebb a visszatérés: mit gondol rólam a környezetem, elrontottam-e egy feladatot stb.
2010. okt. 21. 18:47
 3/17 anonim ***** válasza:

egy doki nálam is diagnosztizált borderline-t, a másik meg elvetette ezt

hosszas tanakodás után maradt az agórafóbia

gyógyszert szedek, elvagyok vele

azóta látens a deperszonalizáció is meg a fóbia is

2010. okt. 22. 09:02
 4/17 anonim ***** válasza:

Ne diagnosztizáljuk magunkat, úgysem fog menni:)) Arra van a szakember, magadat úgysem látod, pláne, ha személyiségzavarod van. (a tünetei én-azonosak)

A pánik egyébként gyakran társul személyiségzavarhoz. A bordi az egyik legsúlyosabb, jól kiválasztottad magadnak:)

Szóval, ha gáz van, akkor szakember!!!!!

2010. okt. 22. 22:16
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, már van időpontot pszichiáterhez, addig meg jár az agyam, hogy mi a bajom :) Lehet, hogy személyiségzavaros vagyok, nem tudom pontosan mit jelent, de, hogy vmi az biztos, remélem felfedezi az orvos.
2010. okt. 23. 12:13
 6/17 A kérdező kommentje:
*vmi van az biztos
2010. okt. 23. 12:14
 7/17 anonim válasza:
Nekem ugyenez van, + derealizáció(általában a deperszonalizációval együtt jár) és pszichoterápiára járok, bár még csak most kezdtem. Én azért aggódok főleg mivel nálam masszívan áll fent ez az álombeli érzés, sőt , havonta romlik óramű pontossággal. Általában a pánikbetegség egyik tünete. Most már azt szeretném kérdezni, hogy mennyi idő alatt múlik el?
2010. nov. 20. 02:30
 8/17 A kérdező kommentje:
Én antidepresszánst kaptam rá, azt szedtem pánikra is, voltak pánikrohamaim is, de a derealizáció (inkább ez volt, mint depersz.) nálam is folyamatosan fennállt, kezdetben még elviselhető volt, majd volt, nagyon rossz volt, aztán visszamentem a pszichiáteremhez. Antidepresszáns kb 1- másfél hét alatt elmulasztotta szerencsére.
2010. nov. 20. 12:42
 9/17 anonim válasza:
Hát, akkor te szerencsés vagy, mert nekem 1 éve áll fenn mindkettő (deperszonalizáció, derealizáció) és havonta romlik, már eléggé elviselhetetlen, nem tudom mit kéne tennei. Kérjek antidepresszáns-t? attól elmúlik?
2010. nov. 21. 23:59
 10/17 A kérdező kommentje:
Már nálam is nagyon elviselhetetlen volt :S De tényleg elmúlik tőle, régen is voltak hasonló gondjaim, de akkor rövid ideig tartottak, akkor nem mentem orvoshoz. pár éve pánikkal együtt jött nálam, de egész nap tartott, nem csak a roham alatt, és akkor is elmulasztotta az antidepresszáns, évekig nem volt nálam derealizáció, tünetmentes voltam, most talán tovább szednem. A linket, amit küldtem, ott is írják, hogy antidepresszánssal kezelhető. Voltál már orvosnál amúgy?
2010. nov. 22. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!