Hogyan hagyjam el az antidepresszánst (SSRI), hogyan növeljem természetesen a szerotonin szintemet? Hogyan másszak ki belőle? 16 évesen ilyen szinten vagyok, elegem van, valaki segítsen!
Ezekkel a szerekkel jobb nem közelebbi ismeretséget kötni. Az orvosod egy hulladék. Megpróbálhatod ezt, hátha 2-3 hét alatt lesz változás:
- B-vitamin 1 szem
- C-vitamin 1 szem (legalább 500mg)
- Spirulina alga tabletta (napi 4db)
- Halolaj kapszula, mélytengeri. (napi 2-4db)
A párom ezeket szedte egy hónapig minden reggel, de ő el sem kezdte az antidepi gyógyszert, szerencsére annyi rosszat olvastunk róla a neten, hogy inkább a természetes táplálékkiegészítők mellett döntött. A depressziós tünetei mostanra szinte teljesen elmúltak.
Ezek mellett még megpróbálhatsz triptofánt is szedni, de azt csak neten láttam, hogy rendelni lehet.
10:23 vagyok, nem bántani akarok senkit, de akik olyanokat írnak, hogy a kérdező szedje össze magát, azok valószínűleg nem láttak még ilyen állapotú embert. Sajnos a kérdező már azon a szinten van, hogy ezek a noszogatások már nem segítenek, és a gyógyszerek még súlyosabbá tették az állapotát. Ha nem kezdi el ezeket az aljas szereket szedni, még lehet hogy talpra tudott volna állni, de ezek sajnos nagyon sokat rontanak a helyzeten, felborítják az agy kémiai működését. Ha az ember hirtelen leáll velük, csak még rosszabbul lesz. Sajnos van ilyen, és nem ő tehet róla. Amit írtam, vitaminokat, azok valóban a szerotonin termelődésre hatnak, főleg a Spirulina alga, és a triptofán, ezekkel érdemes próbálkozni.
A gyógyszerekről való leállást pedig úgy csinálnám, hogy keresek egy másik, normálisabb hozzáállású orvost, aki fokozatosan segít csökkenteni az adagot, amiket lassanként kiválthatsz a vitaminokkal, amíg nem javul az állapotod.
Köszönöm a válaszod utolsó! A többieknek is köszi a választ, meg hogy szántatok rám egy csepp időt, csak az a helyzet hogy a szedd össze magad mondatok nem segítenek, mert a fizikai rosszullétem ottvan, és hiába érzem úgy, hogy jól vagyok, a gyomroooom!!! Nehéz ezt megmagyarázni olyannak, aki nem volt pánikbeteg. Nem kell, hogy az az esemény nagyszabású legyen vagy olyan ami végett stresszelnem kéne, nem is stresszelek, mert nem jár olyanon az agyam, hogy kisebbségi érzet vagy komplexus végett félnék emberek közt, de a gyomrom rögtön reagál és fáj, meg hányinger, ingerült állapot, légszomj, kiszáradt száj stb. Bár az utóbbiak a gyomor ingerlékenységet leszámítva nincsenek, szerintem a Fevarinnak köszönhetően, de valami akkor sincs rendben! Ma voltunk pszichiáternél... Mondtam a helyzetet... Felemelte 75mg-re, és aztmondta, hogy majd meglátjuk, hogy hogyan fogok rá reagálni.. Szóval kíváncsian várom a hatást, de nem örülök neki. Bár lehet, hogy most helyreáll a szerotonin szint? Bár kétlem, rengeteg mellékhatást tulajdonítok az antidepinek, mégse hagyhatom abba. Hirtelen biztos nem. Felhoztam a pszichiáternek ezt az alternatívát, hogy mivan, hogyha levisszük az adagot 25mg-re, és utánna abbahagyom a szedését, de mondta, hogy nem, mert nem vagyok azon a szinten, hogy ne esnék vissza... HMMMMMMMMM.............
A kérdésem annyi @utolsó, hogy ezek a vitaminok SSRI mellett nem szedhetők ugye? Mert ha logikusan áttgondolom, akkor két cucc dolgozna egy dolgon, és szerintem az eredmény nem biztos hogy jó lenne. Lekéne vele állnom? És utánna rögtön áttérni a vitaminokra? De még hónapok biztosan míg abbahagyhatom a Fevarint... és míg kitisztul a szervezetemből... Így nem szedhetném őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!