Hogyan hagyjam el az antidepresszánst (SSRI), hogyan növeljem természetesen a szerotonin szintemet? Hogyan másszak ki belőle? 16 évesen ilyen szinten vagyok, elegem van, valaki segítsen!
A B-vitamin az olyan legyen, amire az van írva, hogy B-vitamin komplex, és abban minden fajtából a megfelelő mennyiség van.
Ha félsz gyógyszerrel együtt szedni, akkor majd akkor szedd ezeket, ha csökkentik a gyógyszer adagodat. De én nem feltétlen bíznék meg az orvosban, a gyógyszeriparnak az a jó, ha te egész életedre ezeken a vacakokon élsz.
A helyedben én elkezdeném szedni ezeket a táplálékkiegészítőket először gyógyszer mellett, mondjuk 1-2 hétig, annyi idő alatt feltöltődne a szervezet, aztán kipróbálnám, mi történik, ha kicsivel kevesebb gyógyszert veszek be. Hátha működik a dolog.
Szerintem nem jó a gyógyszer amit kaptál. Én is ilyen tüneteket produkáltam hónapokig, mire majdnem elfogyzam és
váltottak az SSRI-ről egy másik hatóanyagra. Attól már másnap kiállt a gyomromból a görcs és hízom, meg nincs problémám.
Nem fogod elhinni, amit mondok, de muszáj leírnom, mert kötelességemnek érzem.
Masszív kényszergondolataim, szorongásom és gyomor-bél idegem volt, nem tudtam koncentrálni, teljes káosz voltam. Szép szorongásos zavar, kényszerbetegség. Már-már elviselhetetlen volt az egész, de orvoshoz semmiképp nem akartam menni, mert tudom, hogy antidepresszánst szedettek volna velem, amiről pontosan tudom, h 1000-ből 999 esetben nem jó semmire, sőt, nagyon káros.
Ettől függetlenül kipróbáltam a marihuánát, és heti 1 alkalommal 1-2 füves cigit elszívtam. Így tettem fél évig. A problémák 1-2 hónap alatt eltűntek. Már leálltam a fűvel, és még mindig nem estem vissza. Semmi máshoz nem tudom kötni a hirtelen gyógyulást.
Utánanéztem a dolgoknak, és sok ember írta/mondta (személyesen is ismerek ilyet), hogy ugyanígy kisegítette őket, a pánikból, depresszióból, szorongásból és a kényszerbetegségből.
Tudom, hogy le fognak hurrogni, de én ajánlom a gyógyszer helyett... Egy próbát megér, ha elég körültekintő vagy, rossz nem származhat belőle.
Szia! Nem ajánlom a fentebb említett, különböző szereket. Vitaminokat szedhetsz, de különösebb hatásuk nem lesz. Szeretném megjegyezni, hogy felelőtlenség az embereket az orvos által felírt gyógyszer leállítására bíztatni, úgy, hogy nem ismered ezeket a szereket, a betegségét pedig mégkevésbé.
Semmi esetre se hagyd a gyógyszert abba, esetleg másik gyógyszert, és/vagy alacsony dózisú anxiolitikumot (pl alprazolam) kérj a pszichiáteredtől a meglévő gyógyszer mellé. Ez megfelelő dózisban oldja a feszültséget, és nem kábít.
Nem tudom, mennyi pszichoterápiában részesülsz, de ez nagyon fontos része lenne a kezelésnek. A pszichiáterek hajalmosak erről megfeledkezni, és csak gyógyszerezik a beteget. Keress egy jó pszichológust, (természetesen a pszichiáter és a pszichológus kölcsönösen tudjon egymásról), kezdd el a pszichoterápiát. Érdeklődj tőle terápiás csoportokról is. A kezdeti nehézségeken túl fog segíteni a fentebb említett gyógyszerek kombinációja.
A gyógyszeres kezelés tehát NEM hatásos személyre szabott pszichoterápia nélkül; gyógyulást csak az jelenthet.
Ha a pszichiátered nem hajlandó együttműködni a pszichológussal, vagy nem veszi ezt komolyan, cseréld le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!