Ez milyen mentális betegség lehet ? Mit lehet ez ellen tenni ?
Teljesen laikus vagyok, nem fogok tudni diagnózist felállítani, csak is egy szakember tudna. A leírásod alapján érzékeny vagy (nem szeretem a túlérzékeny szót használni, mert nem tudom, hogy hol van az érzékenységnek a felső határa). Mintha lenne benned egy már nem egészséges megfelelési kényszer, valamint önbizalomhiány. Ezek talán nem nevezhetők betegségnek. Viszont szó lehet szorongásról is - ez már tekinthető betegségnek, és komolyabb mentális betegségek táptalaja is lehet. Használod a depresszió szót - ezt gyakran használjuk a hétköznapokban a rosszkedv szinonimájaként is. Annak megvannak a kritériumai, tünetegyüttesei, amelyeknek legalább 2 hétig kell fennállniuk.
Még egyszer mondom: nem vagyok szakember. Ha a leírtak megnehezítik a mindennapjaidat, a normális életviteledet, márpedig úgy tűnik, megnehezítik, érdemes lenne ezeken dolgoznod, főleg a szorongáson. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!