Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehetne tenni egy 13 éves...

Mit lehetne tenni egy 13 éves lány mentális depressziója ellen?(Pszichológus nélkül)

Figyelt kérdés
Sziasztok!Húgom 13 éves,és mostanában észrevettem rajta,hogy rengeteget sír,egyedül van,vagdossa magát.Bármikor megkérdezem,hogy mi az,vagy ki az,ami bántja,hiszen törekednek a szüleink is,hogy a leheto legjobb életünk legyen,csak annyi a válasz,hogy utálja magát,és meg akar halni.Számtalanszor mondtam,hogy ez butaság,minden gyógyítható az életben,de még rosszabbodott a helyzet.Elmondtam ezt a szüleinknek is,viszont a húgom utálja a pszichológusokat,neki ez egy plusz kínzás,ha járnia kellene,hiszen már próbáltuk,de mégjobban elveszettük az önbizalmát...Bár már rég nem járok abba az iskolába,de az osztálytársaival emiatt tartom a kapcsolatot,ők is ezeket mesélik,múltkor húgom a földön sírt,ezért behívatták a szüleinket,és beszéltek velük,de semmi..Folyamán kideült,hogy volt egy pár hónapos "kapcsolata",amely megszakadt.Talán ez is rásegít ebben,de lövésem sincs hogyan lehetne segíteni rajta kívülállóként?Viszont elég sürgos a helyzet,mert egyre jobban kínozza,és vágdossa magát

2022. jan. 26. 23:09
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Semmit. Pszichológus és / vagy pszichiáter tud segíteni.
2022. jan. 26. 23:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez már pszichiáter kell, talán még bennfekvős kezelés is. :(((
2022. jan. 27. 10:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Mindenesetre köszönöm a válaszotokat!
2022. jan. 27. 12:18
 4/5 Hatalmas Csanád ***** válasza:

Dohányzás?

Dr. Csanád

2022. febr. 1. 05:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne mondd neki, hogy butaság amit érez. Inkább próbálj vele együttérezni, mondd neki, hogy elhiszed, hogy nehéz amit érez, de te ott leszel vele és támogatod.
2022. febr. 7. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!