Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Betegségszorongás, mit lehet...

Betegségszorongás, mit lehet ez ellen tenni?

Figyelt kérdés

Kb 14 éves korom óta hipochonder vagyok, viszont mostanra nagyon durva, ez uralja az egész életemet. Hiába határozom el, hogy mostantól nem guglizom a tüneteket, statisztikákat, betegségeket, nem nézegetem magam a tükörben, másnap kezdem újra. És konkrét tünetekkel jár az egész.

Ebben az évben már a 4. betegség amitől rettegek, hogy nekem van. Tavasszal a cukorbetegségtől, nyáron a leukémia, majd a sclerosis multiplex, most pedig az ALS. Teljesen depressziós vagyok, félek a jövőtől, ha a szüleimre gondolok, sírhatnékom támad, nem akarok teher lenni a számukra, nem akarom elveszíteni őket. Fizikailag es mentálisan is egy roncsnak érzem magam, pedig több orvos is mondta, hogy semmi bajom (bár az als-től való félelmeimmel meg nem voltam orvosnál). Tudom, hogy kicsi az esélye, de mégsem nulla, és bárkivel megtörténhet. Nem merem tervezni a jövőt, félek mindentől.

Hogyan lehetne ennek vége? Így egyáltalán semmit nem tudok élvezni. Más is volt már így?

2022. dec. 16. 18:40
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
Esetleg menj pszichológushoz.
2022. dec. 16. 18:54
 2/4 anonim ***** válasza:
41%
Fel nem bírom fogni, hogy a tucatnyi orvos után hogy nem jutott eszedbe a pszichiáter (nem pszichológus, ide már gyógyszer kell), miközben pontosan tudod, hogy arra van szükséged! Valójában nem is akarsz meggyógyulni, jól érzed magad az önszenvedtetésben.
2022. dec. 16. 18:56
 3/4 anonim ***** válasza:
43%
Pszichiáterhez fordulj, valszeg gyógyszer is kell ehhez. UTána pedig egy jó pszichoterapeutához!!!
2022. dec. 16. 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:
68%
Nálam ugyanez...mellhártyagyulladásom volt két hónapja.Azóta os fáj picit ha mély levegőt veszek.Így mellhártyarákra gondolok állandóan.Ott ráadásul nincs esélye az embernek.Az internet sokat ront a helyzeten...nagyon.
2022. dec. 18. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!