Betegségszorongás, mit lehet ez ellen tenni?
Kb 14 éves korom óta hipochonder vagyok, viszont mostanra nagyon durva, ez uralja az egész életemet. Hiába határozom el, hogy mostantól nem guglizom a tüneteket, statisztikákat, betegségeket, nem nézegetem magam a tükörben, másnap kezdem újra. És konkrét tünetekkel jár az egész.
Ebben az évben már a 4. betegség amitől rettegek, hogy nekem van. Tavasszal a cukorbetegségtől, nyáron a leukémia, majd a sclerosis multiplex, most pedig az ALS. Teljesen depressziós vagyok, félek a jövőtől, ha a szüleimre gondolok, sírhatnékom támad, nem akarok teher lenni a számukra, nem akarom elveszíteni őket. Fizikailag es mentálisan is egy roncsnak érzem magam, pedig több orvos is mondta, hogy semmi bajom (bár az als-től való félelmeimmel meg nem voltam orvosnál). Tudom, hogy kicsi az esélye, de mégsem nulla, és bárkivel megtörténhet. Nem merem tervezni a jövőt, félek mindentől.
Hogyan lehetne ennek vége? Így egyáltalán semmit nem tudok élvezni. Más is volt már így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!