Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyi ido utan segit a...

Mennyi ido utan segit a pszihologus?

Figyelt kérdés
Mar lassan 3 honapja jarok heti egyszer... Csak beszelgetunk... Kiderult mi a problemam forrasa, de ezt eddig is eleg jol tudtam... Viszont a megoldas fele egy lepest nem tettunk meg... Ez normalis?
2023. nov. 22. 20:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem érzel haladást, ezt közöld vele, de ha semmi nem változik további két alkalom alatt, keress másikat. Nem mindegyik pszichológus jó, a pszichológusnak nem zserbónéninek kéne lennie, hanem megmozdítania benned valami változást. Kérdés, hogy te mit gondolsz megoldásnak. De a megoldás rólad szól, mivel másokat nem tudsz megváltoztatni, csak a saját hozzáállásodat. A változtatást te léped meg, de ahhoz a pszichológus adja az indíttatást, a rávezetést. A kettőtök közötti bensőséges, tiszteletet is magában foglaló viszony szükséges ahhoz, hogy átengedd magad annak, hogy hasson rád. Elárulhatnád, miről van szó, és mire jutottatok eddig.
2023. nov. 22. 20:18
 2/13 anonim ***** válasza:
50%
Lehet, hogy mentálisan sokkal előrébb jársz már a pszichológusnál. Nálam ez volt a helyzet. Egy példával élve, kicsit úgy éreztem magam, mintha egy sün próbálná elmagyarázni a macskának, hogyan kell vadászni. Több pszichológust is kipróbáltam, mind csak olyan tanácsokat tudott adni, amin én kb már gyerekkoromban rég túl voltam, sokkal messzebb jártam, mint ameddig ők ellátnak. Én a létezés értelmét kutattam, és hogy mi van a boldogságon túl, ők meg csak azt szajkózták, hogy fogadjam el magam, meg a környezetemet, bla-bla... Tényleg, kipróbáltam vagy 7-8 pszichológust, és mind csak arra volt jó hogy lehúzzanak nem kevés pénzzel. Úgyhogy kénytelen voltam magam bejárni a saját utamat, és végül így találtam meg az elégedettségemet. Úgyhogy, ha érzed, hogy semmit nem tud hozzáadni a te mentalitásodhoz egy pszichológus, ne pocsékold rá a pénzed... Egyedül talán többre mész. Saját magadat úgyis te ismered legjobban.
2023. nov. 22. 20:24
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
2es becsülendő hozzá állás
2024. febr. 5. 17:31
 4/13 anonim ***** válasza:
Mért becsülendő?
2024. febr. 5. 19:13
 5/13 anonim ***** válasza:
Mert volt ereje hogy maga oldja meg.
2024. febr. 5. 19:38
 6/13 anonim ***** válasza:
Aki a pszichológus segítségével oldja meg, az is maga oldja meg. Nem érték, ha valamit egyedül csinálunk.
2024. febr. 5. 20:54
 7/13 anonim ***** válasza:
6, miért ne lenne érték? Erőt sugároz, ráadásul ingyen megússza.
2024. febr. 5. 21:53
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem kell erőn felül erősnek lenni. Az anyagiak meg egy tök más kérdés.
2024. febr. 5. 22:37
 9/13 anonim ***** válasza:
5 ös vagyok de igenis szerintem sokak szerint érték ha valamit egyedül megoldunk. (de te gondolhatod úgy ahogy tetszik, de sokak szerint érték)
2024. febr. 6. 10:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 9-essel. Az életben sokszor fogsz kerülni olyan szituációba, mikor nem lesz, ki segítsen. Anyagilag is kerülhetsz olyan szituációba, hogy tanácsot se kérhetsz olyanoktól, aki csak pénzért osztogatja. Akkor csak és kizárólag saját magadra számíthatsz, és ott sok múlik azon, mennyi tapasztalatod van ebben.
2024. febr. 6. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!