Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki azért videójátékozik...

Ha valaki azért videójátékozik, mert nem bírja elviselni a valóságot/problémákat, ide akar menekülni, az káros?

Figyelt kérdés
2023. nov. 21. 21:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

,,A probléma, hogy nem visz rá lélek a törlés gombra kattintásra."

Én szerintem ne töröld ,mert akkor a pénzed is törlődik.

Én szerintem tartsd meg sőt játszál ,de mellette kezdjel sportolni,könyvet olvasni,meditálni.

Nekem is segített abban ,hogy megbírkózak a problémáimmal.

Járjel discoba,szórakozóhelyekre éld az életett mellette!

febr. 5. 18:26
 22/23 A kérdező kommentje:

Tartottam egy hosszabb szünetet a játszással. Vagyis nulla játék.

Semennyivel nem lettem előrébb az életben.

Vagyis mint írják egyesek, valóban igaz, a játék lerakásával senkiből nem lesz lesz szuperhős.

febr. 5. 18:40
 23/23 anonim ***** válasza:

Én egyetértek azokkal az előttem szólókkal, akik szerint nem káros a halogatás és a szembe nem nézés, pont azért, amit más is írt, hogy nem mindig képes mindenki megbirkózni az élet minden valós kihívásával és a játék pont a legjobb példa arra, hogy a legjobb feszültséglevezető, a gyerek is azért játszik, hogy ledolgozza a világgal való feszültségeit.

Ugyanakkor azt is fontos tudnod, kérdező és mások is, hogy a függőségek úgy működnek, hogy lehet kezeltetni és távol is tartania bárkinek a függősége tárgyától, legyen az akár videójátékozás, akár alkohol, akár cigaretta, akár drog, akár bármilyen más függőség (de még cukor, tej, hús, kakaó is, ezek is mind függőséget okoznak amúgy!), a sóvárgás mindig megmarad, örökre a függőség tárgya iránt, viszont tényleg meg lehet tanulni együttélni ezzel (mondom ezt kismillió függőség elhagyása után és terápia után)!

Tényleg érdemes pszichológushoz fordulnod, ahogy más elfoglaltságokat is keresned, ahogy már más is írta: elsősorban olyan sportot, amelyet élvezel csinálni, és inkább azt függjed, mint a képernyő előtt kuksolást, és a meditációt is nagyon szorgalmazom, napi rendszerességgel a mindfulness meditáció is tényleg segít.

Az szuper, hogy feltetted a kérdésed ide, azaz megérett benned a kérdés, mert felismerted a problémát, most tanusíts is kellő önfegyelmet ahhoz, hogy korlátozd magad a normális élethez!

A Wordle szójátéka pl. pont azért lett világhírű, mert naponta csak egyszer lehet megfejteni, ám lehet magyarul is játszani, szintén naponta egyszer csak, még ha több oldalon is.

A pénzedre meg vigyázz, mert nem kiapadhatatlan örök forrás, ugye, és a hitel meg úgy működik, hogy az egy termék, amelyért fizetned kell, ergo többet kell visszafizetned, ugye, ha tovább nyújtózkodsz, mint a takaród ér!

A kérdésedre úgy válaszolnék röviden, hogy hosszútávon káros, rövidtávon akár életmentő is lehet. Ha semmi más sport nem tetszik, amit kétlek, akkor legalább gyalogolj rendszeresen, sokat, és lélegezz mélyeket mindig, hogy friss levegőhöz juss!

febr. 6. 18:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!