Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki azért videójátékozik...

Ha valaki azért videójátékozik, mert nem bírja elviselni a valóságot/problémákat, ide akar menekülni, az káros?

Figyelt kérdés
2023. nov. 21. 21:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj a könyvírást nem ajánlom, mert ugyanaz a tematika, abba is bele fogsz veszni.

Itt az életben az értékeket kell észrevenned és megküzdened helyzetekkel és kézműves hobbit keress, faragás vagy bármi ilyen jellegű, amit embereknek fizikailag adhatsz.

Menj a szabadba és élvezd, kezdj el gondolkodni, vedd a nyakadba a világot és fedezd fel Magadban mi elől menekülsz, majd harcolj ellene, bírkózz meg Vele.

Ha a kooping képességeid fel fejlődnek, akkor nem leszel függő sem a videójátékok fele.

2023. nov. 22. 06:05
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Valamint igen, káros mert egy fars képed alakul ki a valóvilágról a saját el formálódott gondolkodásod által, mint egy önMátrix.

Szóval egy hazugságba rakod Magad tévesen a világról.

Nem rossz a külvilág csak fel kell fedezni a csodáját és ezért is vagyunk itt.

2023. nov. 22. 06:07
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, minden segítő tanácsot elfogadok, hátha sikerül haladnom🤗😇
2023. nov. 22. 11:58
 14/23 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi tévő legyek. Teljes elvonási tüneteim vannak.

A videokártyámat ugye eladtam, így nem tudok játszani lényegében semmivel egy percet sem. Főleg télen esténként hiányzik ez.

Délután barkacsolgatok, szabad levegőn vagyok, ha van időm.

De hogy este nem jutok hozzá valamennyi játékhoz teljesen leépít :(

Egész este forgolódok elalvásig, es várom a következő mókuskerék napot.

2023. nov. 23. 19:28
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Csak aludj el és gondolj más dolgokra vagy mással foglald le még Magad akkor, mondjuk még a fent lévő barátokra rá kérdezni hogy vannak.
2023. nov. 23. 19:32
 16/23 A kérdező kommentje:

Próbáltam egészséges szokásokat beiktatni e rövid idő alatt, de egyre rosszabb. Az esték pokoliak főként, már ott tartok, hogy legszívesebben innék, pedig sohasem szoktam.

Egyszerűen nem létezik olyan tevékenység számomra, ami a játszást tudná helyettesíteni...

Ilyen káros szokások elkerülése érdekében, lehet gyengeség, de venni fogok egy videókártyát újra, mert nincs semmi, amivel ki tudnék kapcsolódni, és próbálom az időzítőt komolyan venni. Most egy "fizikális vekkert" is rendelek, nem online mérem az időt.

Szégyen magam előtt is, de egyszerűen ezt a vergődést nem tudom elviselni...

Megpróbálok lassan, az eltöltött idő csökkentésével haladni, de hogy így elvágtam magam elől teljesen, ez a terv így nem működik.

2023. nov. 26. 23:54
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus, Én is fogok menni, de Én stressz problémák miatt, mivel már káros az egészségemre.

Ajánlom Neked is inkább.

2023. dec. 5. 02:57
 18/23 anonim válasza:
66%
Ez videójáték függősség. Nem több, mint függőség. Ezt kezelni kell. De az h függőként úgy állitod be h a gaming világ káros az azért felhávoritó, mert nem az.
2023. dec. 31. 18:56
 19/23 A kérdező kommentje:

Nem úgy állítom be, de a játékok többsége igenis így van direkt felépítve, hogy könnyen függővé váljon az ember tőle.

Nézz utána egy AAA játék fejlesztése során hány pszichológus szakembert alkalmaznak?

Az eventek, battle passok mind mind arra ösztönöznek, hogy ne lépj ki, hanem folytasd a játékot és persze költs...

Nem gondolod, hogy ezt egy programozó matematikus tudja, erre megvannak a megfelelő szakemberek.

2023. dec. 31. 19:57
 20/23 anonim ***** válasza:

Én már láttam olyan embert aki teljesen beleolvadt a virutális világba.(PL:Videójátékokba,youtube stb.)

Káros hatásai:

-Fizikai és szellemi elgyengűlés

-Érzelmileg sérülékenység

-Bátorság elvesztése

-Szociális élet elvesztése

-Illetve az emberek álltal kreált helyzetek egyáltalán vagy gyengén való kezelése.

-Egyes esetekben a videójátékozás magával ránthatja a pénztárcát is.

Én most azokat a dolgokat írtam le ,amiket az ismerősökön láttam.

febr. 5. 18:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!