Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rettegés egy zenétől. Hogy...

Rettegés egy zenétől. Hogy lehet rájönni az okára?

Figyelt kérdés

Ez gyerekkoromban kezdődött. Volt egy rádió műsor és annak a szignálját ha meghallottam, kb pánik rohamot kaptam és menekültem. Egyszer anyám ennek szemtanuja volt és sikerült ezzel rá is a frászt hoznom. Ekkor az történt, hogy ő a konyhában rádiót hallgatott, én pedig az előszobai cipősszekrényben válogattam, milyen cipőben menjek suliba teljes nyugalomban készülődtem. Erre meghallottam azt a zenét és sikítva, bőgve rohantam be anyuhoz, nyakába ugorva kértem, hogy kapcsolja ki. Hát lesokallt ő is, de nem a zenétől, hanem tőlem.

De ez még 89 - ben volt, akkor tizenéves voltam. De kisebb koromban is hallottam néha ezt a zenét, csak akkor egyedül voltam. Olyankor kirohantam a házból.

Nos, a lényeg az, hogy olyan, mintha valamit fel akarna idézni bennem, mintha valamire emlékeztetne, de nem tudom felhozni, hogy mire.

5 éves korom körül egyszer (saját elhatározásból) egyedül aludtam éjszaka. És akkor nagyon megrémített valami, az nagyon furcsa éjszaka volt. Abból az estéből mindenre emlékszem, kivéve azokra az órákra, amiket egyedül töltöttem. És ugy érzem, valahogy a zene azzal áll kapcsolatban, arról az estéről valami emlékkel, viszont akkor este nem szólt a szobámban sem tv sem rádió.

Hipnózison kívül van valami egyszerűbb tecnikája ilyen régi, rejtett emlékeket, összefüggéseket kibogozni, felhozni?

2023. nov. 20. 10:34
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
Melyik volt az? A Delta zenéje? Mert attól én is frászt kaptam, nem tudtam elviselni!
2023. nov. 20. 16:48
 12/43 anonim ***** válasza:

#11 Az tényleg para volt! :) Meg is kerestem az introját, nem tudom, ér-e megosztani youtube linket, majd törlik, ha nem oké:

https://www.youtube.com/watch?v=jtlNdIA5SZA

2023. nov. 20. 16:52
 13/43 anonim ***** válasza:
2023. nov. 20. 16:54
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Ez még mindig para, megsúgom neked! XD
2023. nov. 20. 16:55
 15/43 anonim ***** válasza:
100%
Főleg ahogy fokozatosan ciripel a háromszögnél, GYILKOS!
2023. nov. 20. 16:56
 16/43 anonim ***** válasza:
#14 És egyébként tényleg! :D
2023. nov. 20. 16:59
 17/43 anonim ***** válasza:
Ebből is látszik hogy a hangfrekvenciák hatással vannak ránk, bár mondjuk ez számomra nem újkeletű.
2023. nov. 20. 17:02
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látszik, egy egész korosztályt traumatizált a Delta zenéje. :D Plusz a Kacsamesék megszakítása, amikor meghalt Antall József. Hát hogy legyünk így normális felnőttek? :D
2023. nov. 20. 17:03
 19/43 anonim ***** válasza:
Kb. amikor elkezdi, akkor már mondanám is hogy HAGYJA ABBA!!
2023. nov. 20. 17:03
 20/43 anonim ***** válasza:
100%

#18 Te is nézted a Kacsameséket?? XDD

Anyáméknak szóltam, ők bejöttek a szobába még jobban féltek mint én, mondták hogy szerintük kitört a háború!

Én se lettem normális felnőtt.

2023. nov. 20. 17:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!