Miért kell szégyelni,ha valaki mentális beteg ? Miért nem fogadja el a társadalom ?
Azért, mert aki nem dolgozik, azt a társadalomnak kell eltartania.
Itt nem arról van szó, hogy hiányzik a kezed / lábad, vagy nem látsz, vagy hasonló.
Tudsz dolgozni, legfeljebb nem a komfortzónád. De az élet már csak ilyen.
Rakd rendbe fejben magad, vagy ha nem megy akkor szorongjál nyugodtan, de menjél csak szépen dolgozni.
Te se gondoltad komolyan, hogy majd az állam fog eltartani, csak azért mert szorongsz emberek között. Nevetséges.
“The Selfish Kapitalist című könyvében Oliver James meggyőzően mutat ki összefüggéseket a szorongás és a neoliberalizmus térnyerése között olyan országokban, mint az Egyesült Királyság, az USA, vagy Ausztrália. James érvelésével összhangban azt állítom, hogy újra kell kereteznünk a stressz (és a distressz) egyre súlyosabb problémáját a kapitalista társadalmakban. Ahelyett, hogy az egyénekre hárítanánk a felelősséget a pszichés szorongásaik megoldásában, vagyis elfogadnánk a stressz hatalmas mértékű privatizálását az elmúlt harminc évben, fel kell tennünk a kérdést: hogyan válhatott elfogadhatóvá, hogy a népesség, különösen a fiatalok, ekkora hányada beteg? Mi lenne, ha e rohamosan terjedő mentálpestist a kapitalizmus lényegi diszfunkcionalitásának látványos tüneteként közelítenénk meg, amely jelzi, milyen súlyos árat fizetünk azért, hogy fenntartjuk róla az egyetlen működő társadalmi rendszer képzetét?”
Mark Fisher: Kapitalista realizmus, 40. o.
Nagyon itélkezőek a hozzászólások is. Aki minősíti a kérdezőt, az még nem szorongott igazán...
Itélkezni a legkönnyebb..ez a Nevetséges kedves 2-es.
Sajnos az emberek többsége hasonló IQ-val rendelkezik mint a 2-es hozzászóló, ezért is stigmatizálják a mentális betegséggel küzdőket.
És neked mi a komfortzónád?
Mit kellett leküzdened?
Nálam olyan szintű a szociális szorongás, hogy pisilni sem tudok idegen helyen.
A társadalom azt várja, hogy ne wc-zek, ne igyak folyadékot, és persze így dolgozzak.
Szerintem 90% már öngyilkos lett volna a helyemben, amit én az egyetemig kibírtam, de már belefáradtam, nem magyarázkodom már senkinek.
És sok ilyen nyomorult ember szaporodik, arra adják a pénzt, mert egy fasiszta világban élünk, és akik fent van még bele is rúg az alatta lévőbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!