Halálvágy ellen mit tennétek?
Figyelt kérdés
Szedek antidepresszánst már 9 hónapja. Mégse érzem azt, hogy vágyok az életre. Nincs kedvem 12 órát dolgozni, nem tudom, hogy keressek annyi pénzt, hogy egyszer önálló életet kezdjek. Nincs jövőképem. Feleslegesnek érzek mindent. Nem merem amúgy kinyírni magam sajnos. Valaki tud tanácsot?2023. nov. 16. 07:47
11/13 anonim válasza:
"Magányos vagyok, senkim nincs, nem lesz jobb..."
. Két kérdés:
1. miért totemizálod a társat, mint abszolút értéket, ami nélkül értéktelen az életed? Ha lenne társad, akkor nem érdekelne semmi, munkától, hobbitól függetlenül boldog lennél? Nem hiszem. Akkor mi tart vissza, hogy javíts a többi dolgon?
2. mit tudnál adni egy társnak?
Nekem van családom, de ez kötöttségeket jelent: sok dolgot megvalósítanék, ha nem lenne ez a kötöttség. Te most kihasználhatnád ezt a helyzetet.
12/13 anonim válasza:
Én megértem az érzéseidet, mert én is pontosan ugyanezen mentem keresztül. Húsz éven keresztül. Túl lehet élni, és mára sokat javult a dolog. Erőltetni kell, és mindig tovább menni. Próbálj változtatni, mindegy min, a lényeg, hogy valami változzon az életedben. Lehet, hogy benne vagy ebben a mókuskerékben, ami évek óta megy, és nem tudsz kitörni belőle. Járj el edzeni, iratkozz be valami tanfolyamra, hívd el a munkatársad sörözni, vagy bármi. Keresd a kapcsolatot az emberekkel, stb., szükség van rá, hogy társaságot, barátokat találj! Muszáj valaki, akivel ezeket a kérdéseidet, gondjaidat megbeszéled, ha más nincs, menj el nyugodtan pszichológushoz! Ha a psziciátereddel nem beszélgettek, csak a gyógyszert írja fel, biztos tud adni segítséget, hogy hova fordulj. (Akik kioktatóan válaszolgatnak, azokkal ne foglalkozz, aki nem volt ebben, az sosem tudja felfogni, milyen dolog ebből az állapotból nézni a világot. Aki viszont jó tanácsokat igyekszik adni, azokra hallgass, próbálj valamit belőlük megvalósítani.)
13/13 anonim válasza:
Örülj az élet apró örömein. Ha törtènik valami rossz gondolj abba bele hogy ez után törtènni fog valami jó.Olvass könyveket,filmezz,szerezz új barátokat,mozdulj ki egy kicsit. Gondolj abba bele ha meghalsz akkor nem fog válzoznu semmi,nem lesz jobb. Nem akarsz meghalni csak már nem bírod a sok fájdalmat.Nagyon sokan vannak ezzel.De ez ellen tenni kell,hisz csak egy életünk van,valamiben megkell találni az örömöt.Biztos van olyan dolog amit szeretsz csinalni keresdd abba a kiutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!