Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire normális az, hogy a...

Mennyire normális az, hogy a terápián kibukott a traumatizált gyerekkor, ami eddig el volt bennem zárva és azóta teljesen magam alatt vagyok. Átszövi a sok fájó emlék a mindennapjaimat, ami eddig mélyen el volt ásva?

Figyelt kérdés
Vagy megbolondultam? Komolyan ma fel sem tudtam kelni, még jó, hogy szabadságon vagyok. Más sincs a fejemben, mint a sok fájó emlék, ami mint a gejzír tör fel. Nem lehet ezt valahogy a terápia befejezésével lezárni és akkor beszélünk a következő terápián újra róla? kétszer voltam, de úgy tűnik ebbe belepusztulok :(
2023. okt. 26. 16:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Talán a sok tevékenység is egy menekülési útvonal volt, hogy ne kelljen emlékezni? A gondolkodás sok időt vesz el, most pótolod. Utána majd beáll az új egyensúly.
2023. okt. 27. 11:21
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A nagytakarításhoz szokták hasonlítani ezt a folyamatot. A közepén még elég kaotikus a helyzet, a szekrény nincs a helyén, és a földön van minden, ami előtte benne volt... Kitartás!
2023. okt. 27. 12:53
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Naplóírást én is tudom javasolni. Én folyamatos depresszióval küzdök és egy ideje súlyosbodott, nem jöttem rá mi a baj, aztán elkezdtem naplót írni és egy pár alkolom után kezdett előkerülni ami zavar. A végén már csak arról írtam, összeállt a kép h mi a bajom, ki a bajom... így tudtam tenni ellene. Ha nem írok naplót valószínűleg fel sem fognám még most se h mi a bajom, csak azt érzem h szomorú vagyok.
2023. okt. 28. 06:43
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Megpróbálom!

Borzalom ez az érzelmi hullámzás, alig kibírható. Ma picit jobb volt, most este újra jönnek a negatív élmények ezzel együtt a gondolatok.

2023. okt. 28. 18:20
 15/17 anonim ***** válasza:
Minden nap egy picivel tisztul, és lassan majd javulgat. Sok erőt!
2023. okt. 28. 20:18
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

6,9,12 voltam. Nagy kétségbeesések idején nekem többször segített már, hogy elkezdek kifelé figyelni, tehát mintha nem lenne semmi baj, megnézem, hogy milyen a külvilág, keresek benne valami érdekeset. Nekem fontosak a színek pl. a fák, lombok, de akár autók, vagy házak színét vizsgálom, vagy a lányokat nézem. Ez enyhülést szokott hozni. Épp eleget rágódom a problémáimon, ezek kis szünetet jelentenek ebben. De a kiírás is jó, akkor meg leírva kicsit rá tudok látni a dologra, kicsit eltávolodom.

Vagy elképzelem, hogy ha egy barátomnak az lenne a baja, ami nekem, akkor én mit mondanék neki vigasztalásul...

2023. okt. 29. 16:28
 17/17 Pók Beáta válasza:
Minden esetre én nem kapírgáltatnék!Nálam is volt minden.Derékig jártam nap mint nap a vérbe.Rendőrség csak kijött szemlére.Semmi.Aztán vágytam hogy végre önálló felnőttként tudjak élni, jöjjön el az idő.Kifogtam egy hasonló házasságot csak a vér kimaradt a tűrőképességem miatt.Feldolgoztam , nem váltam el felneveltem a gyermekeim.Semmi lelki törést nem szenvedtek.Amit tudtam mindent megadtam nekik amit én nem kaptam meg.Ha vissza gondolok így rendezte a sors.Nem bánkódom nem keresem a fájdalom miértét.Nem turbózom túl.Csöndes eleganciával ha visszanézek megveregetem a vállamat.Derék munka , kemény harc volt .DE! Megtanultam úszni és ezt soha senki elnem veheti tőlem!!Teher alatt nő a pálma is.
2023. dec. 31. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!