Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet túlélni ha romokban...

Hogy lehet túlélni ha romokban az életed és kilátástalan minden?

Figyelt kérdés

24éves vagyok jól alakult az életem eddig, úgy gondolom hogy több is megadatott nekem mint másnak ebben a korban de most káosz van, amiről részben én tehetek, és egyszerűen nem birom feldolgozni. Folyamatosan ezen kattogok, este lefekvésnél, reggel mikor felkelek. Félek a jövőtől hogy mit hoz, még az is elképzelhető hogy mindenemet elveszítem.

Tudom ez nem sok infó tekintve hogy nem írom le a gondot..

Talán az a gond hogy tudom többet is tehetnék az ügy érdekében de nem merek mert félek hogy csak még rosszabb lesz nekem vagy a környezetemben élőkre is hatással lesz és ezt nem akarom.

Igazából ilyenkor értékeli át az ember hogy amire azt mondtad nincs semmid az volt a minden, csak akkor természetesnek vetted.

Tudom fiatal vagyok még bárhogy alakulhat és sosem késő újra kezdeni, amivel nincs is gond mert megbarátkoznék az ujrakezdéssel de alapból hátránnyal indulok akkor is ha újra kezdem és egyáltalán nem biztos hogy sikerül.

Biztosan nem vagyok egyedül ezzel és volt már aki így érzett vagy érez.

Csak bizzak abban hogy minden jól alakul és majd lesz valahogy?

2023. okt. 20. 16:42
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Keress fel egy pszichológust, ő majd segít neked elindulni az utadon.
2023. okt. 20. 16:43
 2/8 anonim ***** válasza:
36%
hagyd abba a túlgondolást, irreális jövőképek gyártását.
2023. okt. 20. 16:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Tudom ezt kellene mert ugysem tudhatom mi fog történni, es azzal hogy ezen kattogok csak magamnak artok semmivel sem lesz jobb, csak nagyon nehez mikor hiaba leptel elore kettot ha felev mulva lehetseges hogy megyet vissza kell lepned..
2023. okt. 20. 16:49
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Kezdj imádkozni érintsd a képernyőt szólj Jézushoz közben.

[link]

2023. okt. 20. 18:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Mérlegeld a lehetőségeidet, tervezz, írj az ötleteidhez/terveidhez pro-kontra érveket, aztán jobban fogod látni, merre érdemes elindulnod.

A lényeg, hogy ne toporogj egy helyben, mert attól jobb nem lesz.

2023. okt. 20. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Megertem a helyzeted, Kerdezo.

Par evvel ezelott fel kellett adnom egy alommunkat, egy baratsagot, szakmai kapcsolatokat, megoldhatatlan konfliktus miatt. A 0-rol kellett kezdenem mindent. Kilatastalannak ereztem a helyzetet. Amik atlenditettek:

Pszichologushoz jartam (egy masik valaszolo is tanacsolta ezt)

Tanultam, cel volt egy felsoku nyelvvizsga (uj cel, ahogy egy masik valaszolo irta)

Atgondoltam, hogy a regi eletembol mi hianyozna, es kigondoltam, hogy hogyan potolhatnam azokat. Meglepodtem, hogy sok mindent meg tudtam szervezni masokkal :) (uj cel, uj tervek)

Mostanaban, egy treningen mutattak azt, hogy egyennek is lehet kuldetesnyilatkozata. Szerintem ez is egy jo ut: nekem segitett, hogy atgondoltam, milyen szeretnek lenni, mit tartok fontosnak az eletemben. Ez oriental, hogy merre menj tovabb :)

Kitartast, keresgeld, hogy merre tovabb, es ne sajnald az idot, es merj lepni.

2023. okt. 20. 22:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Napról-napra. Én így próbálok túlélni.
2023. okt. 20. 23:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Sokan vagyunk így köztük én is..
2023. okt. 22. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!