Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy éljem túl ezt a mérhetetl...

Hogy éljem túl ezt a mérhetetlen lelkiismeretfurdalást?

Figyelt kérdés
Éjjel arra ébredek, hogy potyognak a könnyeim, nappal már hányok az idegtől, s szinte minden percben csakis a volt kisdiákomra gondolok, aki a múlt héten adta fel a harcot a leukémiával szemben 14 évesen.A lelkiismeretem meg azért kiabál, mert mi egy évvel ezelőtt levetettük a babám őssejtjeit, s amikor megtudtam, hogy milyen beteg ez a mosolygós angyali teremtmény, még meg is fordult a fejemben, hogy ha már nem lesz remény, esetleg felajánlanám neki. Mentségemre szóljon, hogy a nyáron már jobban volt, s nem hittem volna, hogy a halál diadalmaskodik felette
2010. okt. 18. 15:57
1 2
 11/17 anonim válasza:
18:17-es vagyok. Nemsokára leteszem a babámat, ebédelek és megnézem, aztán megírom!
2010. okt. 19. 12:49
 12/17 anonim válasza:

18:17-es vagyok - átnéztem a szerződést, de konkrétumot a felhasználás sorrendjéről nem találtam, csak ennyit:

A minta elsősorban saját célú felhasználás céljából kerül levételre, fagyasztásra és tárolásra megbízó gyermekétől. Felek megállapodnak abban, hogy megbízó kérése esetén megbízott a mintát köteles nem saját célú felhasználásra

is kiadni megbízónak.

Kaptunk 1 tájékoztató füzetet is, abban ez áll:

2 féle köldökzsinór vérrel foglalkozó bankot különböztetünk meg, melyekből több, mint 40 létezik.

Az egyik az ún. családi bankok, ahol a fagyasztva tárolt készítményt csak rokonok használhatják, illetve donorbakok. Tehát a lehetőség előttük állt, gondolom pénz kérdése volt minden, bár ebbe nem látok bele.

A KZSV-ből nyert hemopoetikus őssejtek jelenleg főként olyan betegségek gyógyításánál játszhatnak szerepet, amikor a beteg szervezetében az eredeti csontvelő állományt agresszív kemoterápiával elpusztítják, és szükségessé válik a csontvelő regenerációja. Ilyen esetekben a KZSV egy opció. A KZSV nem csodaszer, vannak korlátai. Jelen pillanatban a legfontosabb korlát a testsúly, mert 40 kg-ig lehet használni. Utána a beültetés sikertelenségének a valószínűsége nő. Külföldön már van lehetőség a minták őssejttartalmának növelésére.

Ennyit találtam, de a honlapon sem láttam a sorrendről semmit.

Sajnos a világot nem tudjuk megmenteni. Mi is a férjemmel és a nővéremmel sokat rágódunk egy fehérvári kislány miatt (www.zorka.eoldal.hu), aki műthetetlen daganatos. Pénzzel, jótékonysági esttel, ruhával és egy alapítvány létrehozásával próbálunk segíteni. A nyíregyházi kislánynak (www.kislaura.fw.hu)szintén gyűjtjük a kupakokat, szállítjuk Érdre és utalunk minden hónapban egy bizonyos összeget.

Sajnos sok a kis beteg gyermek, ha beleszakad a szívünk sem tudunk úgy segíteni, ahogy szeretnénk. Elmennek az emberek a figyelemfelkeltő üzenetek mellett, sajnos. Pedig sokan vagyunk, mindenki egy keveset adna, összejönne a pénz a külföldi kezelésükre....

2010. okt. 19. 13:35
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát, s neked is kedves 18:17-es, hogy vetted a fáradságot, s keresgettél nekem. Aranyosak vagytok.
2010. okt. 20. 10:14
 14/17 anonim ***** válasza:
mindig a halál diadalmaskodik.
2010. okt. 31. 18:29
 15/17 A kérdező kommentje:
Csak nem mindegy, hogy egy 80 vagy egy 14 évesen!
2010. okt. 31. 22:15
 16/17 anonim ***** válasza:
a halál pillanatában ennek sincs jelentősége
2010. nov. 1. 16:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Létezik olyan őssejttranszplantáció, amikor idegendonortól kap az illető. De hogy a Tietek pont jó lett volna, arra iszonyatosan pici az esély.
2011. nov. 7. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!