Miért figyelhető meg a magyar emberek nagy részénél mérhetetlen következetlenség, és tájékozatlanság?
A mentális betegségekre, meg a pszichiátriára értem.
Több nagyon buta, és idegesítő dolgot is megfigyeltem sajnos.
1. Miért megy rengeteg ember a lelki/mentális problémáival úgy orvoshoz, hogy 100%-ban tőle várják a megoldást, meg a bogyóktól?
2. Miért okoskodnak annyian az antidepresszánsokról, és miért nem képesek megérteni, hogy károsak, és DROGOK?
3. Ha a könnyűdrogokról van szó, akkor miért köpködnek, és hangoztatnak hazugságokat? Mintha a pia, az antidepresszáns vagy esetleg valami benzodiazepin nem lenne károsabb például a fűnél...
4. A pszichiáterek miért bogyóznak be sokszor olyanokat is, akiknek nem lenne rá szükségük? Miért nem mondják el a kockázatokat?
Úgy gondolom h nem vagy szakembe és orvos h csak úgy kritizáld ezt a szakterületet.
Ha kell a tabi akk kell. Mivel enyhítse a tüneteit? kólával?
Sztem fogalmad nincs a mentális zavarok kezeléséről.
18/F
Hát több mint neked.
Az első válasz felhívta a figyelmem arra, hogy elfelejtettem írni, hogy tudatlan bunkók kíméljenek.
Csak az utolsókérdésedre tudok válaszolni.
Ha éltél volna együtt olyan beteggel,aki pszihiátriai kezelésre szorul,akkor tudnád,hogy nem írnak fel sem bogyókat,sem gyógyszert olyannak,akinek nincs rá szüksége!
Ezt csak a szientológusok állítják. Az ilyen betegnek nincs betegségtudata. A téveszméit,deviáns viselkedését nem ismeri fel. Sőt,ha vitába szállsz vele,akkor agresszív lesz. Ha nem kapja a megfelelő gyógyszereket,akkor romlik az állapota. Sőt,a rendszeres gyógyszerszedés,a havonkénti felülvizsgálat,gyógyszercsere mellett is eljut egy olyan szintre,ahol már kórházi kezelésre van szüksége,hogy ne legyen sem ön,sem közveszélyes.
Tíz évig éltem együtt egy ilyen hozzátartozómmal. Félévenként kellett kórházba vinnünk.Idegen nem látta rajta,hogy beteg. Csak akkor vette észre rajta,ha hosszabban elbeszélgetett vele. Nem hagyhattam soha egyedül,mert nem volt pl.veszélyérzete. De olyan is volt,hogy "főzni" akart,és majdnem felgyújtotta a házat.
Gyógyszerek nélkül tragédia lett volna.
De a kertszomszédom egy skrizofén néni volt. 10 macskával lakott egy bezárt szobában. Nem volt hajlandó tisztálkodni,nem engedte a szobát takarítani. Ha mégis kitakarítottak nála,késsel támadt az illetőre. De olyan is volt,hogy elindult valahová. A főuton a kamionok között járkált,vagy éppen a vasúti sínek között sétálgatott. A gyógyszereit pedig nem szedte. Mentővel kellett a kórházba bevitetni.
Csak olyan kritizálja a pszihiátereket,aki nem él együtt ilyen beteggel.
Megpróbálok úgy válaszolni, hogy ne sértse a kicsi lelked. :D Miért nem akarod meghallgatni, ha valakinek a tiedtől eltérő a véleménye? Normális hangnemben írt.
"Több mint neked"
Ez mit takar? Így önmagában elég lekezelő.
1. Gondolom sokan mennek akkor pszichiáterhez, amikor úgy érzik, hogy orvos nélkül nem tudják helyrehozni magukat. Lehetnek kivételek, akik csak "törődést" szeretnének, de azért én feltételezem egy orvosit végzett pszichiáterről, hogy felismeri a valódi betegeket.
2. És ki vagy te, hogy ezt így tényként kijelented, és elvárod, hogy mindenki kérdés nélkül fogadja el? Lehet, hogy vannak esetek, amikor tényleg lehetne jobb megoldást találni, de ezt a témához nem lehet ennyire szélsőségesen hozzáállni.
3. A könnyűdrogokat miért keverted ide? Már nagyon sok helyen sokan leírták és én is egyetértek vele, hogy a pia, cigi, kávé stb legalitása nem teszi indokolttá azt, hogy a könnyűdrogok is legálisak legyenek. Hogy melyiknek vannak rosszabb hatásai, nem tudom, nem füveztem soha. De ez pont olyan, mikor valaki oviban rosszaságot csinál és azzal mentegetőzik, hogy dehát ő is azt csinálta, mégsem kapott ki. Attól az még rosszaság marad.
4. Erre a kérdésre hátha válaszol egy pszichiáter.
pszichiátriai gyógyszerek olyan szinten durvák, hogy olyan dolgokat csináltam akkor, (se előtte, se utána) amiket azóta is nehezen viselek.
biztos, hogy a gyógyszerek miatt, amik nem segítettek, kicsit sem ellenben egy csomóan miattuk hülyének tart, meg könnyűvérűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!