Az átlag, magyar nőknek mekkora a személyes tere, szférákra bontva? (personal space)
Ha jol emlekszem ez tesztkerdes volt valamikor pszihologiabol es a valasz 1m-0,5m kozott van. De ez az emberekre vonatkozott ugy altalaban es nem a magyar nokre.
En magyar no vagyok es ugy aki a 0,5m en belul jon ( van 1-2 ilyen idegesito szemely a kornyezetemben) az mar nagyon zavaro. A 0,5 on belul mar csak az eletarsnak a legjobb barattnonek, a testveremnek van helye. (Ez az intim space?)
"A 0,5 on belul mar csak az eletarsnak a legjobb barattnonek, a testveremnek van helye. (Ez az intim space?)"
Igen. :) Azért kérdeztem, mert észrevettem, hogy ha egy ismeretlen nőt megszólítok általában beenged a barátai számára fenntartott területre. Némelyik nem, gondolom azoknak nem vagyok szimpatikus...
Most megint csak a salyat tapasztalatairol irhatok.
Azert mert nem engedek valakit kozelebb 0,5m-nel em feltetlenul antipatikus. Sot lehet hogy vonzo ...de ha 2 oraja ismerem maradjon csak az 0,5 on kivul. Nekem igy kenyelmes...ha kozelebb jon en hatrebb lepek. Gondolom hogy az is szamit mennyire magabiztos a no.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!