A terápia csak akkor hatásos ha teljesen őszinte vagyok?
Egyszer olvastam egy cikket arrol, hogy miert hazudunk a pszichologusoknak. Az egyik ok a szegyen volt. A cikkben irtak, hogy akkor jo egy pszichologus, ha idonkent rakerdez a razosabb temakra is, ezzel is jelezve, hogy ez fontos tema, errol kell beszelni.
Nekem majdnem 1 ev kellett ahhoz, hogy egy gyerekkori traumam elmondjam neki. En is nagyon szegyelltem magam, feltem, hogy kinevet majd. En folyamatosan kerultem a temat, mire egyszer bedobta a nagy kerdest: miert nem akarok errol beszelni? Nalam ezzel beinditott egy olyan folyamatot, hogy a kovetkezo alkalommal elmondtam neki. Azota is csak o tud rola.
Nem itelt el, nem nevetett ki, sot, nagyon megerto volt. En szinte meztelennek ereztem magam, es kovetkezo alkalommal ezt is megbeszeltuk.
Ugy eltem ezt meg, hogy kell a bizalom, de ahhoz, hogy elore tudjunk lepni, nekem is at kell lepnem a sajat arnyekomat. En is kellek ehhez a jatekhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!