17 éves vagyok és aranyérrel küszködöm. Mit tegyek? (bővebben lent) milyen krém hatásos? Mikor tudom hogy elmúlt teljesen?
Figyelt kérdés
jó pár napig nem vt székletem miután pedig vt eléggé fájt a végbélnyilásomnél és véres vt a papír. vettem rá reparon nevű krémet. mennyi idejig kell ezt használnom?honnan tudom hogy mikor múlik el az aranyerem? ki lehet ebből gyógyulni?naponta milyen mennyiségbe hasnáljak?és ha a hüvelyem környékére is kerül, lehet tőle bajom? kérlek irjatok valamit eléggé ideges vagyok ez miatt, először van ilyenem.köszönöm szépen a válaszokat2009. júl. 24. 20:57
1/5 anonim válasza:
Tisztázni kellene, milyen stádiumban van az az aranyér. Naponta kell, hogy legyen székleted, ami nem lehet kemény. Tartózkodnod kell a túl fűszeres /csipős/ élelmiszerektől. Csak kemény ülőalkalmatosságot használj, párnát a széken pld. ne! Ne ülj hosszasan a WC-n, mert a végbél izmai kifeszülnek és ez is fokozza az aranyér képződését. Ne ülj hidegre! A reparon kenőcs /kúp/ nagyon jó, de vegyél még langyos ülőfürdőket sós vízben. Minden székelés után szappannal tisztítsd meg a kritikus helyet. Ne álldogálj egy helyben hosszasan, inkább járkálj. A hüvely környékére került aranyér elleni kenőcs nem okoz gondot. Tehát elég összetett a gyógymód. A helyedben azért én egy sebésznek megmutatnám, hiszen ő látja, mekkora aranyérről is van szó. És még egy tanács! Ha műtétre kerülne a sor, NE válaszd az ambuláns, újfajta "műtét nélküli" eljárást, mert nem ér semmit. Zicher, hogy kiújul bármit ígérnek is az orvosok. A hugomat emiatt négyszer kellett megoperálni, engem egyszer a hagyományos műtéti eljárással, de nekem soha nem újult ki. Neki háromszor!!! Jobbulást!
2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod,és minden esetben megkell műteni az aranyeret?:O
2009. júl. 25. 00:33
3/5 anonim válasza:
Mennyire biztos, hogy aranyered van? A leírásodból nem derült ki egyértelműen, hogy diagnosztizálták volna nálad. Az, hogy rövidebb-hosszabb ideig nincs széklete az embernek sokmindenkivel előfordul. Táplálkozás és életmód függvénye a véres papír pedig nem jelent semmit. A végbél elég könnyen megsérül. Nekem is sűrűn van az, hogy egy nagyobb, összeállt székletdarab kicsit megrepeszti, vagy törlésnél túl erősen törlök, stb. Ilyenkor az, hogy véres kicsit a papír normális, abban az esetben, ha a vér friss és láthatóan külsérelmi nyomból származik. Az alvadt, sötét vér már más tészta, de nem tudom hogy aranyér jár e ilyennel.
4/5 anonim válasza:
21.11-es vagyok. Hát... ez a vége általában. Biztos tudod, hogy az aranyér /nodus/ tulajdonképpen egy visszér /főleg a lábakban látható/. Nekem először megnyitották és kb. 2 dcl. vért engedtek le róla, de két hét múlva kizáródott. Akkor nem volt kec-mec, azonnal meg kellett műteni. De soha többet nem tért vissza. A hugomnak - ahoghy írtam is - a csodamódszerrel többször meg kellett ismételni. Egyébként ne félj, mert altatásban végzik a műtétet. Utána hat hétig nagyon francos, de aztán meggyógyulsz.
5/5 anonim válasza:
Nekem is hasonló tüneteim voltak, most mertem elmenni belgyógyászhoz, akit úgysem látok már, ismerős háziorvost kihagytam ezzel.
Kamillás ülőfürdő és Reparon kúp estére. Mindkettőt wc-zés és tisztálkodás után. Én még vízzel ki is mosom előtte, hogy nem maradjon széklen a végbélben. Egyél sok szőlőt és szilvát és teát mézzel vagy csapvizet igyál.
Reparon kúpot 10 napig használd, ha nem gyógyul meg utána, akkor menj sebészhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!