Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miként lehet kezelni ("házilag...

Miként lehet kezelni ("házilag") az indulás, program, iskola előtti idegi alapú hasmenést, stresszt?

Figyelt kérdés

Kamasz fiúnk, aki idén kezdte a középiskolát, technikumot, tavasz óta komoly stressz és depressziós problémákkal küzd. A felvételit lazán, frappánsan kirázta kisujjból, utána jöttek nála ezen tünetek. Szinte kitűnő tanuló, ám cseppet sem stréber típus. Klasszikus kamasz, hol jobb, hol rosszabb hangulata van, ill. volt addig. Konkrét behatás nem érte, ami miatt kialakulhatott ez a lelki probléma. Senki nem bántotta, vannak barátai is. Részt vett a gólyatáboron is, ahol jól érezte magát, új iskolatársaival sincs problémája.

Nyáron kivizsgálták, kevert depressziót állapítottak meg nála, kapott rá gyógyszereket. Nyáron aránylag jól működött a kezelés. Sajnálatosan pszichológus segítséget nem kaptunk, pedig azt javasolták a kórházi kivizsgálás után, hogy mielőbb el kell kezdeni a pszichológiai kezelését. Tavasszal jártunk vele magánrendelésre, de az akkori gyermekpszichológus ezekkel a tünetekkel másik, tapasztaltabb szakembert javasolt. Anyagi helyzetünk már nem engedi meg a magánrendelések kifizetését, az állami egészségügyben pedig egyszerűen nem fogadnak minket pszichológusi kezelésre. A kerületei pszichiáter pedig kizárólag a gyógyszereit írja fel, pszichológust szorgalmazza, de oda mai napig nem kapunk időpontot, akkora a túljelentkezés.

Most, hogy itt az iskola nagyon szorong a gyerek, minden reggel hasmenéssel, hasgörcsökkel küszködik. Alig jár iskolába, gyakran nem hajlandó elindulni. De amikor barátaival megy moziba, akkor is előjön ez a probléma. Nemrég annyira rosszul lett, hogy a film elején hazajött inkább. Itthon a saját mikrokörnyezetében el van, de amint program, tennivaló akad, ahová menni kell, azonnal jön a stressz. :-(

2023. szept. 21. 08:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem havi 100, mert a semmilyen pszichológusnál a mezei semmilyen extra képzettségű pszichológus is jobb, és az már 12 ezerért létezik, az havi 48. Elő kell teremteni, másnak a rovására is, a pszichológiai szolgáltatás az ilyen. Ha rájönnek az okra, akkor nem kell a végtelenségig járni. Pro Bono nincs, illetve maximum 3 alkalmas.
2023. szept. 21. 15:53
 12/18 anonim ***** válasza:
72%

A pszichológus fontos lenne evvel egyetértek. A gyógyszereket pedig be kell állítani olyan adagra ami segít. Talán nem jót kap vagy nem jó adagban

Hasonló gondom volt régen. Nekem a diéta segített kombinálva a meditálással. Nem lehet hogy ételallergiája van? Az okozhat pszichés és depressziós tüneteket is. Vacsorára nem nagyon ettem semmit. Amikor igen, akkor könnyűt. Pl szelet kenyeret sonkával. Elhagytam a tejet növényi tejre váltottam. Kávé, kóla, nasik, édességek mind le kell tenni. egyes cukorpótlók is hasmenést okoznak! Azokat sem érdemes fogyasztani.

Tudom aki depressziós az nem akar életmódot váltani, nehéz belefognia. De szüksges lenne szerintem!

Sport is segít. Egyes harcművészetek kombinálják a mozgást és a meditációt. Az lenne a legjobb. De a jóga is segíthet. Én azt nem próbáltam. Ottoni meditálásra nekem az agykontroll jött be, de másokat is hallgatok. youtubon nagyon sok van. Azok a legjobbak amelyben van meditálásvezető hang. Ezért kedvencem az agykontroll.

Nekem nem csak suli alatt hanem még munkahelyen volt ilyen problémám, amikor olyan helyen dolgoztam, ahol utáltam. Akkor ismét elővettem a bevált módszereket és ismét segített.

2023. szept. 21. 16:17
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Azért nincs időpont, mert nálatok kevésbé tehetős, rosszabb állapotban lévő embereket vettek előre. Egyik lehetőség, hogy olcsóbb ingatlanba költöztök, eladjátok, ami pénzzé tehető és akkor egyrészt lehet, hogy több jut a gyerekre, másrészt az is, hogy a családsegítő is másképp áll a kérdéshez. A költözés azért is lehet opció, hátha akkor nem néznek fejőstehénnek az új helyen. A fiatokban erősíteni kellene, hogy tehet azért, hogy jobban legyen és ne kívülről várjátok, hogy valaki beoltsa jó kedvvel, tudásszomjjal, napfénnyel. Vannak kiváló önismereti könyvek, talán a korábbi pszichológus vagy az orvosa ajánl is, ha megkérdezitek.
2023. szept. 21. 19:21
 14/18 anonim ***** válasza:
67%
#12-nek abszolút igaza van. Érdemes lenne megpróbálnia a tai-chit és a csikung-ot, a kínai gyógyítás egyik formája.
2023. szept. 21. 19:50
 15/18 anonim ***** válasza:
77%

13! Te eszednél vagy? Adják fel a meglévő otthonukat éljék fel a vagyonukat? Attól hogy földönfutó csórókká válnak, még nem lesz egészséges ettől a gyerek! Szerintem még jobban depressziós lenne, ha meg kéne válnia a saját szobájától, otthonától, barátaitól.

Abból vontad le a gazdagságot, hogy kétszintes lakásuk van és eddig volt lehetőségük magánkezelést fizetni? Nekem viszont úgy jött le ők egy átlagos dolgos család, akik pár hónapig bírták a plusz kiadást a gyerekük betegsége miatt de elfogyott a pénzük. Le a kalappal előttük! Gyerekeim iskolatársainak nagy részét le sem tojják a szülei. Nem nevelik é szeretik őket hanem csupán tartják! Sok depressziós, ideges, sztresszelő gyerek van, akik egyáltalán nem kapnak segítséget. Utcán vezetik le verekedéssel. Néha a suliban. Az egyik problémás gyerek zaklatja a másik problémás gyereket. Sem a tanárok sem a szülők nem tesznek semmit. Lányaim pedig érthetetlenül nézik és mesélik itthon.

2023. szept. 22. 11:10
 16/18 A kérdező kommentje:

15# Köszönöm!

Eszünkbe nem jutna felélni a meglévő életünket! Megdolgoztunk érte! Ezt fogjuk gyermekeinkre hagyni, amellyel el tudnak indulni az életben.

Ha kapunk segítséget, ha nem, megoldjuk fiúnk problémáját is!

2023. szept. 23. 18:08
 17/18 szőlőcukros_petraaa ***** válasza:
94%
Én itt vagyok a thalassa házban 4 hete, itt nagyon jó szakemberek vannak, 16 eves kortól lehet jönni, ajánlom hátha ez beválik!
2023. szept. 23. 18:49
 18/18 A kérdező kommentje:
17# Köszi!
2023. szept. 23. 19:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!