Hogy fogadjam el, hogy csúnya vagyok?
Úgy néz ki az arcom, mint valami fogyatékosnak, smink se segít, mert a formájával van baj. Nem tudom elfogadni, hogy soha nem fogok úgy kinézni ahogy akarok, soha nem fogok tudni magabiztosan kilépni az utcára, mindig kevesebbnek fogom tartani magam másoknál és mások is engem. Ha meglátok egy csinos lányt rögtön rossz érzésem lesz, hogy miért nem nézhetek ki úgy, mint ő.
Elviselhetetlenül rossz érzés.
A feszültség miatt többször is megvágtam magam eszembe jut, hogy én így nem akarok élni. Ez így nem élet, hogy gyűlölöm magam, örökké szorongással csinálok mindent.
Mindenki elégedetlen a kinézetével, főként fiatal nőként vagy kamaszként csendesen utálja magát a többség. Kifelé persze megy a villogás, de ha belátsz a színfalak mögé nagyon meglepődsz.
Ált. iskolában volt egy osztálytársnőm, szegényt tényleg nagyon megterhelte a genetika: a bőre irgalmatlanul zsíros volt és tele fekete miteszerekkel, a fogai rohadtak. Mindamellett egy nagyon kedves, de visszahúzódó csajt képzelj el. Nyolcadikban egyszer megnyílt, mondta, hogy sajnos anyai ágon mindenkinek ilyen bőre volt pubertás végéig, heti kétszer jár kozmetikushoz, ez a legjobb, amit ki lehet hozni belőle. A fogait az apjától örökölte (ez azért a pech, mindenkitől a legrosszabbat...), hiába mossa-fogselymezi, ahol egymáshoz ér egy kicsit is két foga ott a szó legszorosabb értelmében szétrohadtak (úgy képzeld el, hogy minden foga oldala félkörívben szét volt málva). Mondta, hogy ahogy elmúlt 18 az összes fogát kihúzzák és kap műfogakat, és már alig várja.
De: mindig ápolt volt, kedves mindenkihez. Teljesen normálisan illeszkedett az osztályba, pedig biztosan szarul érezte magát ahányszor tükörbe nézett.
Szeretnélek megkérni, próbáld megtalálni magadban, mi az, amit szeretni tudsz, külső és belső tulajdonságok egyaránt érnek. Szép a szemed? Jó a füled formája? A körmöd alakja? Kedves vagy? Megbízható? Művelt? Szuperül rajzolsz? Rengeteg könyet ismersz? Verhetetlen vagy valamelyik játékban? Úgy értesz az akvarisztikához, mint senki a környékeden? Ezek mind-mind fontos tulajdonságok! Kezd el ezekt felírni és minden nap próbáld bővíteni egy kicsit. Szeresd magadat te lány, és vedd észre, kik azok, akik a környezetedben is szeretnek téged. Nem, nem fog mindenki szeretni, de nem is kell. :) Népszerűnek és boldognak/szeretettnek lenni különböző dolog, és aki népszerű az általában csak a felszínen boldog.
A szépség relatív.
Csinálj olyan dolgokat,amik örömmel töltenek el,ne ezen agyalj,hogy milyen az arcod, az alakod. Valakinek úgyis tetszeni fogsz ilyen arccal is.
Az alakodon sporttal , öltözködéssel javíthatsz,ha mosolyogsz ,az arcod is szebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!