Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy bírjak még ki fél évet?...

Hogy bírjak még ki fél évet? Egyre nehezebb lelkileg

Figyelt kérdés

Előre is bocsánat ha hosszú lesz.

23 éves fiú vagyok, idén nyáron végeztem az egyetemen. Hazaköltöztem a szüleimhez egy kisvárosba és munkába álltam. De borzalmasan rosszul érzem magam itthon. A szüleim imádnak, mindent megadtak nekem, támogattak, most se kérnek 1 forintot se semmire hiába keresek már pénzt. De ahogy hazaköltöztem távol kerültem a barátaimtól, az egyetemi élettől stb. Nem tudok elmenni szórakozni mert nincs kivel, (a régi általános-közepsulis haverok is elköltöztek már innen) feszült vagyok, és egyáltalán nem vagyok boldog. Amíg egyetemre jártam és ott voltak koliban, albérletben nagyon jól éreztem magam. Volt barátnő, csomó haver, bulik, jó beszélgetések stb. De most semmi. Egyedül vagyok. És egyre nehezebben viselem. Egyszerűen hiába van meg itthon minden anyagi szempontból egyáltalán nem vagyok boldog, sőt gyűlölök itthon lenni. Egyre jobban magamba zárkózok, szabadidőmben csak ülök a gép előtt stb.

Azért nem költözök vissza a városba ahová egyetemre jártam vagy olyan helyre ami tetszene mert sajnos nincs rá elég fedezetem még. Azért költöztem haza mert jelenleg 400 ezret keresek (nettóban) abból havi 300-at elteszek. Májusig így összegyűlik 3 millió és lesz tartalékom elmenni önálló életet kezdeni. A szüleim támogatnak ebben, örülnek hogy vannak céljaim de ők is látják hogy nem vagyok boldog. Most hiába költöznék el, 150-200 ezer egy albérlet mindennel együtt és nem tudnék tisztességes összeget félretenni.

De egyre jobban úgy érzem,hogy nem ér ennyit a pénz mert úgy érzem magam mint 1 börtönben. Hiába van mosva, főzve, hiába kapok szeretetet egyre jobban kikészülök lelkileg. A legtöbb baráttól, havertól 100-130 km-re lakok tehát nem olyan egyszerű 1-1 bulit se összehozni.

Mit tudnék tenni,hogy könnyebb legyen lelkileg? Ismeretlen emberekre nem vágyok, társkeresőkön se vagyok fent. Mindnet megadnék,hogy vissza mehessek a volt egyetemi szaktárakhoz, a környeztbe. A tényleges barátaim körébe. Ha belegondolok hogy még Május végéig ez vár rám akkor a rosszullét kerülget.

2023. szept. 16. 15:18
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném,hogy mikor a Covid miatt távoktatás volt akkor is hasonlóan éreztem magam. Anno számoltam vissza a napokat hogy mikor mehetek vissza egyetemre. Borzalmasan rossz mindenkitől távol lenni miközben az egyetemen meg a városban rengeteg barátom van/volt és most mind távol van tőlem.
2023. szept. 16. 15:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Csomagolj és menj, neked nincs mire várni.

Legfeljebb így lassabban jön össze az a 3 millió, de nagy jelentősége nincs, úgysem mész vele semmire, saját ingatlanra vagy akár csak beugrónak is kevés, úgyis albérletbe mész, onnantól meg tökmindegy hogy van-e 3 millió a számládon. Persze, kis anyagi biztonság, de ha ilyen rosszul érzed magad, akkor nem éri meg az időt húzni miatta.

2023. szept. 16. 15:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Keress közös albérletet lakótársakkal.
2023. szept. 16. 15:36
 4/8 anonim ***** válasza:
45%
Hát, ha úgy érzed, hogy ez neked börtön?! Másnak meg tényleg vannak gondjai, és nem fél évre, hanem egész életében, a teljes kilátástalanság. Ha ennyit nem bírsz ki arany kalitkában, akkor lesz még sok bajod az életben!
2023. szept. 16. 15:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mért pont 3 millió? Én biztos mennék, nem szenvednék.
2023. szept. 16. 15:44
 6/8 anonim ***** válasza:
69%
Örülök, hogy a támogató család és a távol lévő barátok a legnagyobb problémád. Ennél nagyobb gondod sosem legyen az életben. Ha annyira mehetnéked van, fogod a kis holmid és elköltözöl oda, ahol szimpatikus. Mellesleg a család állandó marad, a barátok meg jönnek mennek az évek alatt. Becsüld meg a támogató háttered.. Sokan tehernek veszik, köztük én is, mert mérgezőek a saját családom..
2023. szept. 16. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Valahol teljesen logikus, hogy 23 évesen már dobbantanál otthonról, és hogy a társadalmi életed fontosabb, mint az otthon, még akkor is, ha az szerető és támogató.

Nézz munkát a volt egyetemi városodba, és tényleg jó ötlet mástól a társbérlet, akkor is, ha nem a barátaid lennének a lakótársaid, és ha munkát és lakhatást is találtál, de a munka fontosabb, ha vannak ott barátaid, akik el tudnak addig szállásolni, amíg saját szállást nem találsz.

Ezen kívül üdv a nagybetűs ÉLETben, ilyen ez, hogy ügyesen kell lavírozni a munka-család-szórakozás háromszögben, bár akár juthat nyolc óra mindegyikre a dal szerint, ugye. :)

2023. szept. 16. 19:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Azt írod, hogy mindent megadnál, de mégsem adsz meg mindent. Havi 400 nettóból röhögve megélsz, a problémát magadnak kreálod.
2023. dec. 1. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!