Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagyok ennyire mániákus?

Miért vagyok ennyire mániákus?

Figyelt kérdés

Egyszerre több mániám is van,azt nem tudom miért és,hogy van e még valaki ugyan így,de kíváncsi vagyok!Ezek a mániák maximum a páromat zavarhatják!

Tehát...netezgetek vagy eszembe jut valami ami nagyon érdekel,ezek általában tárgyi dolgok!utána olvasok,érdeklődök róluk fórumokon és addig nem nyugszom,amíg nem csillapodik a mánia,vagyis amíg meg nem szerzem!Képes vagyok sokat gyűjteni és kivárni,amíg összejön a dolog,csak a baj,hogy mikor már teljesen beleélem magam ezekbe a dolgokba,akkor derül ki,hogy számomra szinte elérhetetlen,annyira drága nekem,pedig megéri a pénzét mind!Nem tudom,hogy miért pont a drága dolgok vonzanak,és hogyan tudom minden energiámat egyetlen dologra összpontosítani!Nem tudom,hogy ez már beteges e! :S Van olyan dolog persze,amit nem tudok sehogyan sem megszerezni,mert nincs annyi pénzem és erőm!Hogy ne legyen ennyire ködös a kép elmondom az összes mániámat is,ezek nem egyszerre bukkannak,hanem időnként egy,de mindig van valami...ha nem régi,akkor találok újat!Ezek csak gyülekeznek és megvalósításra várnak,nagyon igyekszem,hogy eltűnjenek,hogy megszerezzek őket!Lehet,hogy csak ennyire rossz ember lennék?Nem a becsvágy vezérel,tehát nem keresgélek,hogy valamit megkaparintsak,hanem egyszerűen látok valamit,felcsillan a szemem,beleszeretek és megőrülök érte!Onnantól kezdve törekszem arra,hogy megkapjam...persze saját erőmből,nem várom és nem is igazán szeretném,ha ajándékként megkapnám,de ha mégis,nem utasítanám vissza!Azért úgy gondolom,hogy nem annyira luxus dolgok ezek,lehet,hogy teljesen természetes vágyak,amik nálam átcsapnak mániába?

Ilyen mánia a:

-családi ház

-gardrób (nagy)

-kutya (egy bizonyos fajta) /40 ezer Ft

-gyermek (a leendő gyermekeim)

-lakásom vagy házam berendezése (használati és dísztárgyak,kanapé,szekrények stb. még nem élünk együtt a párommal,az anyukámmal élek!)

-régen volt az esküvő...ma már ez nem érdekel annyira (kicsi esküvőt szeretnék)...ehhez jön az esküvői ruhám / 10 ezer Ft

-baba (egy bizonyos művészi baba gyűjtőknek,nem szeretnék belőle sokat csak 1-2-őt)

-egy bizonyos márkájú kézitáska (elég nekem egy replika is,nem muszáj eredeti) / kb. 50 ezer Ft

Ahová beírtam az összegeket,azok az olcsóbb vágyak,amikhez nem,azok már nagyon drágák!

Most lehet,hogy nem tűnik ez érdekesnek,de az az idő,amit ezekkel a dolgokkal,megismerésükkel töltök,beszélek és tanulok,érdeklődök róluk az már eléggé érdekes!A párom szerint már kicsit beteges is,hiszen akkor,mikor "rám jön" egy érzés,csak erről tudok beszélni,nem érdekel senki és semmi,nem hallgatok meg senkit csak én nyomom róluk a sódert vagyis a beszívott infókat és tulajdonságokat!

2010. okt. 17. 13:36
 1/10 A kérdező kommentje:

Bocsánat...a táska kb. 10 ezer Ft, a baba az 50 ezer Ft kb.!

És még kimaradt,hogy ezeket tényleg nem én keresem magamnak,csak meglátom,beleszeretek és utána a mániámmá válik!Ilyenkor nem érdekel mennyibe kerül!Folyton ezekre gondolok...és nem tudom abbahagyni, másra gondolni sem,csak arra!

2010. okt. 17. 13:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem bántásból írom, de megosztok veled egy történetet. Volt egy barátom, aki pont ilyen volt, mint Te. Fél évig tartott a kapcsolatunk, mert úgy éreztem, hogy én csak másodrangú vagyok, első a hobbija, a mániája, és én csak utána jövök. Ha beszéltem, akkor úgy éreztem, nem is jut el a tudatáig, csak az foglalkoztatja, hogy hagyjam már abba, és kezdhesse mondani a magáét. Ami persze a hobbijáról szólt. Egyedül éreztem magam nagyon. Szakítottam vele. Máig gondolkodnék azon, hogy mi lett volna, ha kicsit türelmesebb vagyok, de szerencsére azóta olyan barátom van, akivel közös a mániánk. ;)

Figyelj, nem beteg vagy, csak egyszerűen ilyen típus. Szeretném, ha néha én is tudnék így lelkesedni dolgokért. :P Mert ha sokat foglalkozunk valamivel, általában bevonzzuk az életünkbe, de én kevés dologba tudok igazán sok energiát fektetni. A volt barátomban is ezt irigyeltem. Ő mindig 100%-ig lelkesedett és küzdött, és valahogy a szerencse hozzásegítette, hogy megkapja.

De ugyanúgy, mint minden más idegesítő tulajdonságnál, neked is meg kell próbálnod egy kicsit féken tartani a rajongásod, és tudomásul venni, hogy más is van a világon. Most a páromra figyelek, utána majd foglalkozom a kutyussal, a gardróbbal a táskával...stb.

ha ez sikerül, nem rossz tulajdonság a tiéd, igazán tudsz lelkesedni, rajongani és küzdeni! :D

2010. okt. 17. 16:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még valami! Ha elő tudod teremteni, és nem adósodsz el emiatt, ne zavarjon a pénz, egy életünk van arra, hogy megvalósítsuk álmainkat, mindenkinek joga van hozzá, hogy megtegye, még akkor is, ha mások furán néznek rá emiatt!
2010. okt. 17. 16:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, mindig kitalálok vmit ami kell. Sokszor nagy vágyaim vannak, ezek nem jönnek össze egyhamar, de a terv megmarad és nem mondok le a dologról. Ha vmit megszerzek jön egy újabb ötlet, örülök a meglévőnek is, de jön a következő terv. Szerintem ez nem beteges, vagy ha az, akkor én is beteg vagyok :) Szerintem nem baj, ha vannak céljaid, sőt! Engem ezért egy barátom bántott, hogy akármit megcsinál, megveszünk, már a következőt mondom. Az a barátom egy szemét volt, sokszor csalt, utólag kiderült, engem meg minden szarság miatt miatt piszkált. A mostani páromnak és a családomnak is semmi baja sincs velem, nővérem is ilyen, ő például mindig kinéz vmi új ruhát, cipőt, lakásba való dolgot. Ahogy olvasom a vágyaid, ezek abszolút pozitívak, kutya, családi ház, baba, ruha, táskák. Teljesen pozitív életcélok, ne hallgass arra aki ezekről le akar beszélni, az egy tahó. Talán a párodnak az a baja, hogy túl hosszú távra tervezel pl, baba, ő meg nem biztos a kapcsolatban, be van ijedve. Engem is dobott az akkori párom, a mostanival meg simán elbeszélgetek a babáról meg a családi házról :)
2010. okt. 17. 18:48
 5/10 A kérdező kommentje:

A párommal 3 éve vagyunk együtt,nem zavarja ez,megérti,mellettem áll és meghallgat!Nagyon jó a kapcsolatunk!Lebeszélni nem akar...inkább lelkesít!Becsülöm is ezért :D És persze szeretjük egymást nagyon!A ház és család neki is nagy vágya!Most például a baba van tervben (játék)vele együtt választottam ki,neki is tetszik és sokszor,mikor elkeseredem,hogy hosszú az út a célig,ő tartja bennem a lelket!Mikor tegnap mutattam neki a babákat és előtte mondtam,hogy van egy új mániám,kértem,hogy ne nézzen hülyének és remélem nem fog haragudni,hogy még 1 plusz,amire gyűjtögetek,ő csak mosolygott és azt mondta,hogy neki is tetszik,bár ő nem adna ennyit egy babáért,de ha én igen,akkor rajta,mert megéri!Mondta,hogy nekem kellenek ilyenek,hogy "életben maradjak" a sok rossz mellett,ami mostanában történik velem,de ez őt nem zavarja csak néha ... :) !Volt már,hogy elvettem a sulykot,de ezt megbeszéltük és vissza tudtam fogni magam!Szereti,ha ezekről beszélek,mert azt mondja,hogy olyankor sugárzom é annyi erő árad belőlem,ami őt is lelkesíti!

Az azért fura egyébként,hogy a munkámra tudok figyelni,a háztartásra is, a pénzt is beosztom,a páromra is figyelek,csekkeket fizetek!De amikor egyik sincs napirenden,akkor irány a gép,a könyvek és képeket töltök róluk,olvasok,böngészgetek a neten!Azért azt szeretem ebben,hogy a 2 hónap alatt tanultam meg mindent a kutyák neveléséről,tartásáról,versenyekről,tenyésztésről,pedig ezekhez nem konyítottam kicsit sem!

Azért nagyon megnyugodtam!!!!Köszönöm a válaszokat!

2010. okt. 17. 21:41
 6/10 anonim ***** válasza:
szerintem ezek a vágyak nem vészesek. családi ház gardróbbal, kutyával, egy LV táska, meg gyerek... mindenki ilyenről álmodik.
2010. okt. 18. 05:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Inkább az lesz itt a gond, hogy aki sokat markol az keveset fog. Olyan sokmindenre vágyysz, hogy nehéz megvalósítani őket. ez okozhat depressziót.
2010. okt. 18. 05:24
 8/10 A kérdező kommentje:

Én is lefaragnék belőle,ha tudnék...de nem bírom!Ahogy olvasok és képet nézek róla...annál jobban vágyom rá és annál biztosabb vagyok abban,hogy lesz erőm!LV táska? :O:O:O Honnan tudod?

Köszönöm a válaszokat!

2010. okt. 18. 09:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Tényleg! Honnan tudod?
2010. okt. 18. 10:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Nemtudom valahogyan az LV Nekem is egyértelmű volt.:) Biztos a másik válaszadónak is.

Na az a helyzet,hogy más mániákusságot kutattam épp a neten,s így bukkantam a kérdésedre,elolvastam,mert azt gondoltam,lehet arról a mániáról lesz szó amiről keresgélek.

Megdöbbenve tapasztaltam,hogy más ember is ilyen mint Én.De Nekem evvel kapcsolatban még nem merült fel,hogy ez "mániákusság"-om lenne.:O

Én egyszerűen azt gondolom magamról,hogy szeretek tanulni,mindent ami érdekel, intelligens vagyok és ennyi.Meg úgy vélem az ember minden nap tanulhat valami újat,tehát soha nem éltem meg ezt mániaképp. Viszont ahogy leírod,időarányosan Én is sokat foglalkozom ilyenekkel,nagyon sokat... Ez nem lenne akkor normális? Hát lehet... Mert Én is azt érzem,hogy nem tudok betelni a vágyakkal...rengeteg könyvjelzőzött oldalam van a gépen,mert ha valamit nem tudtam megszerezni,nem adom fel,majd előveszem később amikor épp az érdekel,de már kutatok is egy másik dolog (tárgy vagy tudás) után... Állandóan ez van. 600 dolog érdekel,s azoknak tünetesen utánajárok,de Én ezt eddig nem gondoltam problémának az lenne!? Csomószor visszajelez az Élet,mikor olyan témákhoz hozzá tudok szólni,amihez egyébként nem tudnék,ha nem lennék ilyen,szerintem ez minket igazol,hogy nem járhatunk rossz úton. Viszont az továbbra is kérdéses Bennem,hogy nem baj e,ha ennyi időt áldozunk rá(?)... Köszi a kérdést.:)

2011. nov. 9. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!