2,75 mg frontin kifog tartani egésznap?
Az a helyzet áll fent nálam,hogy ha sokat iszok akkor másnap egésznap remegek és szorongok,stb.Vettem be 10:30kor 8darab 0,25os frontin meg 11:30kor még 3darabot. Érezni fogom egésznap a hatását? Mert ilyenkor ha iszok nagyon sokat akkor egésznap remegek,felállni se tudok annyira.. Most ennyi mennyiségű frontintól jól vagyok.Kitarthat egésznapra a hatása?
Mert ha este kialszom magam akkor másnap nincs nálam ez az alkohol miatti remegés.Csak ez az egy nap ilyen nagyon rossz és remélem ennyi frontinnal kibírom ezt a napot remegés nélkül.
Istenem, en meg egy eve 0,25-ost negyedelve szedek, mert briteknel illegalis drog es rendorsegi ugyem volt.
Tultoltad es miattad van rossz hire ennek a csodalatosan jo gyogyszernek. 0,5-tol mar csodasan lehetnel, ha anno nem nyomod mint az eszelos. En 28 ev alatt nem lettem ra immunis, csak rossz helyre telepedtem le, tilos a benzo.
Linearis kinetikaja miatt az alprazolam 8mg tul sok, hamar kiurul.
Az egyszeru kinetikai modell:
clearance = V * K
V := testedben aktiv metabolit koncentracioja (ha elsodlegesen nagy, akkor alacsony az bevezeto koncentracio)
K := eliminacios konstans (alprazolamnal inverz-aranyos a felezesi idovel)
clearance := "kitisztul" a szervezetbol (verbol, receptorok-rol, stb.... Exkrecio lehet vesen keresztul vagy rectalis azaz szeklettel tavozik, ez esetben a vizeletbol tavozik az aktiv metabolitok nagy resze, az inaktivak meg szeklettel)
Az alprazolam felezesi ideje rovid (kinek mi, de ez konvencio hogy az alprazolamnak rovid)
Akkor a keplettel:
clearance = nagy dozis (koncentracio) azaz 2mg * inverz-aranyos eliminacios konstans
Mivel magas a dozis -> alacsony kezdeti koncentracio (gondolom nem mindennap veszel be 8*0.25mg Frontint) ez a V -> alprazolam felezesi ido rovid -> gyorsan tisztul ki a szervezetedbol, alig erzed a hatast idoben, erossegben egy ido mulva.
Eloszor igen, ha ennyit vettel be most, akkor kb. 1 - 2 oran at erzed a fellazult hatast, mivel Cmax 1-2 ora (maximum koncentraciot eddig tartja fenn) amugy meg 1 het es beindul a kinetikaja az alprazolamnak, majd tobb es tobb kell.
Ha iszol ra akkor masrol beszelunk, viszont.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!