Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 2,75 mg frontin kifog tartani...

Zacskofej2 kérdése:

2,75 mg frontin kifog tartani egésznap?

Figyelt kérdés

Az a helyzet áll fent nálam,hogy ha sokat iszok akkor másnap egésznap remegek és szorongok,stb.Vettem be 10:30kor 8darab 0,25os frontin meg 11:30kor még 3darabot. Érezni fogom egésznap a hatását? Mert ilyenkor ha iszok nagyon sokat akkor egésznap remegek,felállni se tudok annyira.. Most ennyi mennyiségű frontintól jól vagyok.Kitarthat egésznapra a hatása?

Mert ha este kialszom magam akkor másnap nincs nálam ez az alkohol miatti remegés.Csak ez az egy nap ilyen nagyon rossz és remélem ennyi frontinnal kibírom ezt a napot remegés nélkül.

2023. szept. 11. 12:20
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Olvasd el mégegyszer és megtudod mi a pontos kérdésem. (Frontin egész napra kitart?) ennyi
2023. szept. 11. 13:02
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Először is, ha tudod hogy borzasztóan szorongsz a piától akkor szerintem ne igyál kivéve ha saját magad ellensége vagy. Másrészről, ha te egésznapra csökkenteni akarod a szorongásod, akkor tegyük fel 3-4 óránként vegyél be x mg-ot, vagy esetleg 5-6 óránként. Bár fogalmam sincs ennek mi értelme van, de amúgy erre találták ki az SR gyógyszert, ami szép lassan hat egész nap lassú felszívódással.
2023. szept. 11. 13:20
 13/19 anonim ***** válasza:
28%

Istenem, en meg egy eve 0,25-ost negyedelve szedek, mert briteknel illegalis drog es rendorsegi ugyem volt.

Tultoltad es miattad van rossz hire ennek a csodalatosan jo gyogyszernek. 0,5-tol mar csodasan lehetnel, ha anno nem nyomod mint az eszelos. En 28 ev alatt nem lettem ra immunis, csak rossz helyre telepedtem le, tilos a benzo.

2023. szept. 11. 13:32
 14/19 anonim ***** válasza:
93%

Linearis kinetikaja miatt az alprazolam 8mg tul sok, hamar kiurul.

Az egyszeru kinetikai modell:

clearance = V * K

V := testedben aktiv metabolit koncentracioja (ha elsodlegesen nagy, akkor alacsony az bevezeto koncentracio)

K := eliminacios konstans (alprazolamnal inverz-aranyos a felezesi idovel)

clearance := "kitisztul" a szervezetbol (verbol, receptorok-rol, stb.... Exkrecio lehet vesen keresztul vagy rectalis azaz szeklettel tavozik, ez esetben a vizeletbol tavozik az aktiv metabolitok nagy resze, az inaktivak meg szeklettel)

Az alprazolam felezesi ideje rovid (kinek mi, de ez konvencio hogy az alprazolamnak rovid)

Akkor a keplettel:

clearance = nagy dozis (koncentracio) azaz 2mg * inverz-aranyos eliminacios konstans

Mivel magas a dozis -> alacsony kezdeti koncentracio (gondolom nem mindennap veszel be 8*0.25mg Frontint) ez a V -> alprazolam felezesi ido rovid -> gyorsan tisztul ki a szervezetedbol, alig erzed a hatast idoben, erossegben egy ido mulva.

Eloszor igen, ha ennyit vettel be most, akkor kb. 1 - 2 oran at erzed a fellazult hatast, mivel Cmax 1-2 ora (maximum koncentraciot eddig tartja fenn) amugy meg 1 het es beindul a kinetikaja az alprazolamnak, majd tobb es tobb kell.

Ha iszol ra akkor masrol beszelunk, viszont.

2023. szept. 11. 13:36
 15/19 anonim ***** válasza:
Ne keverd a kettőt sokkal rosszabb lesz hidd el..
2023. szept. 12. 09:41
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha szomorú vagy? Az komoly, nem csoda hogy ennyi a gyógyszerfüggő az országban.
2023. szept. 12. 12:06
 17/19 A kérdező kommentje:
Azt írtam nem azért szedem mert szomorú vagyok:D Csak akkor szedem be ha valamilyen testi tüneteket produkálok és rosszúl vagyok.
2023. szept. 12. 14:39
 18/19 anonim ***** válasza:
Atya gatya, nekem szövegértésre kellene beszedni valamit akkor.
2023. szept. 12. 15:19
 19/19 anonim ***** válasza:
Valami sporttal nem próbálkoztál még? Hátha segítene helyette.
2023. szept. 12. 15:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!