A pszichológust köti az orvosi titoktartás?
Figyelt kérdés
Ha például lemészároltam egy fél falut akkor neki azt jelenteni kell a rendőrségen vagy titokban kell tartania?
Konkrétan inkább ha megtudja hogy a betege drogos akkor jelentenie kell?
2010. okt. 16. 21:27
1/15 anonim válasza:
A pszichológus is orvos. De gondolom vannak kiskapuk a realitás végett.
2/15 anonim válasza:
A pszihológus NEM orvos, az a pszihiáter!
3/15 anonim válasza:
Nincsen sem bejelentési, sem titoktartási kötelezettsége. A belátására van bízva, hogy mit tesz.
4/15 anonim válasza:
nem orvos, de titoktartás az neki is van. legalábbis az enyém ezt mondta, amikor megkérdeztem.
5/15 anonim válasza:
Az a titoktartás arra vonatkozik, hogy nem pletykálhat másokkal a problémáidról, amiket megosztasz vele. De nem jelenti azt, hogy ha bűntényt gyanít (most nem pont a drogozásra gondolok), akkor nem értesítheti a hatóságokat.
6/15 anonim válasza:
A pszichológusok nem orvosok. Bölcsészeti karon szereznek diplomát.
A pszichiáterek viszont azok.
7/15 anonim válasza:
Huh második, azt tényleg összekevertem.:) De vajon a pszichiátereknél hogy működik ez?
8/15 anonim válasza:
titoktartás van, de nincs orvosi titoktartás, és csak akkor "beszél ki", ha pl közveszélyes vagy. akkor is pszichiáterhez irányít, ő pedig kezel, mert ő az orvos. erősen sarkítva a pszichiáter egy lelki problémára szakosodott szoc.munkás. ha pl drogproblémáid vannak, akkor is pszichiáterhez irányít, esetleg alternatívákat ajánl...
9/15 anonim válasza:
Nem, én joghallgató vagyok, így tudom, hogy a pszichológusnak nincs ilyen titoktartási kötelezettsége, tehát, ha bíróság elé kerül az ügy köteles tanúskodni. Ha megtudná, h lemészároltál egy falut és nem jelentené, igencsak nagy bajba kerülne.
10/15 anonim válasza:
Orvosi titoktartás nyilván van, tehát, ha nem beszélhet másoknak a problémáidról. A bűntény az más, nem tartozik bele az orvosi titoktartásba. A sebésznek is jelentenie kell, ha betege elárulja neki, hogy megölt vkit pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!