Panikbetegseg, agorafobia megszuntetese?
16 evesen lettem panikbeteg, nagyjabol 2022 aprilis-majusaban.
Kineziologushoz jarok (mar 2 alkalmat voltam) de idaig nem erzem a valtozast, mellesleg majus elejen volt az utolso es durva panikbetegsegem, ami miatt teljesen befasultam. Azota pedig repulon is ultem (raadasul eloszor) ott viszon nem volt semmi bajom, lehet az addrenalin miatt...
A majusi utolso panikrohamom ota kialakult nalam agorafobia, ami miatt nem birok szintr sehova menni. Utcan még epphogy birom, de boltokba nem birok bemenni, pedig ez elott még tesco kasszaban is dolgoztam, de mar az se megy.
Hogy lehet ezt lekuzdeni, vagy mit tegyek, milyen gyogyszert javasoltok? Nekem ez az "eljem meg, meg szalljak szembe vele" nem megy, akarmit csinalok hol rossz, hol nem.
(Azt még hozza tennem, hogy emetofobiam is van (hanyas fobia) es esetlef lehet az is kozrejatszik, hogy panikbeteg vagyok)
Pszichiatrian esetleg segitenenek? Vagy valahol? (Pszichologus se tudott segiteni.) ( L18)
Hasonló tüneteim voltak/vannak, az agorafóbia nálam is később alakult ki. Én egyből pszichiáterhez mentem, persze miután kivizsgáltattam magam szervi oldalról. Most scippát szedek, úgynéz ki hatásos a terápia, mert le tudok menni az utcára, a boltba is bemegyek, bár egy pici szorongás azért van még olyankor. De határozottan javulok, úgyérzem.
Itthon is teszek-veszek, amiről régebb óta leáltam már.
Én nem akartam kisérletezni, akihez járok nagyon jó, tapasztalt orvos a vélemények alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!