Mennyire lesz gond a pszichológusnál?
Sziasztok! Nem tudom mennyire buta kérdés, de ez lesz az első hogy pszichológushoz fogok járni. Eddig féltem és szégyelltem elmenni, ugyanis elég komoly gondokkal küzdök, és attól tartok hogy pszichiátria lesz a vége. Hogy beutalnak majd akaratom ellenére. Lassan hét éve küzdök szorongással, szociális fóbiákkal, képtelen vagyok kapcsolatokat kialakítani, vissza-vissza térő depresszióm van, valamint pánikbeteg is vagyok. De mindezekkel még meg is volnék, hiszen olyan régóta élek ezekkel, hogy a legközelebbi családtagjaim sem veszik észre a tüneteimet. Jól palástolom, és jól kezelem. Egy valamit nem kezelek jól, azt pedig a folyamatos álmodozásaim. Azóta ébren álmodozom amióta volt egy nagy törés az életemben, és egy képzelt kis világba menekülök állandóan. Ez már lassan másfél éve megy. De képes vagyok realizálni a valóságot és a képzelgést, csak kiszaladni nem tudok. Vajon ha részletesen elmesélném az első találkozón a pszichológusnak hogy mikről, azaz kiről álmodozom és hasonlók, beutaltatna? Vagy nagyon komolyan venné? Nem kéne inkább beszélnem erről? Mert igazából a másik legnagyobb nehézségem a szociális szorongásom. Nagyon jó lenne végre leküzdeni.
Szóval nem tudom beszéljek e róla, mert nem akarok dili házban kikötni. Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha jól tudom, akkor köteles pszichiáterhez küldeni a pszichológus, ha veszélyes vagy önmagadra vagy a környezetedre nézve. Ha ilyen probléma nem áll fent, akkor nem kellene, hogy tovább utaljon más szakemberhez.
Amiket leírtál, ezek alapján nekem úgy tűnik, hogy egyáltalán nem ilyen jellegű a probléma.
És ahogy az előttem szóló is írta, nyugodtan tárulkozz ki neki, mondj el bármit. Szerintem ez a kitárulkozás, a terheid feltárása és másokkal való megosztása jelenti a legnagyobb segítséget az olyan jellegű problémákban, mint ami neked is van.
+ Remélem, hogy jó szakemberhez kerülsz, de miért is ne kerülnél! Viszont ha esetleg valamiért úgy érzed, hogy nem elég megértő, sértőn viselkedik, vagy egyszerűen nem klappoltok, akkor nyugodtan mondd meg neki és keress másik szakembert.
En nem tartom fair dolognak a pszichologusokat meg a beszelgetos terapiakat ahol a legmelyebb serelmeidet is fel kell tarni.
Van 45 perced oke. Mire belekezdesz a lenyegbe az nehezen kb. 20 perc mert kerdeseket tesz fel, amiken gondolkodsz es ezt sorozatban. aztan maradt 25 perc ami ugyanigy telik el, alig mondtal el valamit, de mar belevitt teged a traumaba ami ellen kuzdottel mar mondjuk 10 eve es vegre alig van tuneted, csak azokbol akarsz kigyogyulni.
Es ekkor meg perkalj neki ugy, hogy otthagy ezekkel a serelmekkel.
En konkretan sirva mentem ki egyszer tole es kerte tolem a 17 000-ret annyit mondott jobbulast.
Egy ules minimum 90 - 120 percesnek kene lennie, legyen ideje belemenni a melyebe - foglalkozni a melyevel - kijonni belole nyugodtan. Es utana marad a 17 000.
De mas okok miatt en mar nem jarok pszichologushoz, mar 5 darabhoz jartam, tobb nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!