Egy "átlagos" pszichológus meg tud állapítani fejlődési zavarokat? (Még ha diagnózist nem is adhat)
Itt most főleg az autizmus+adhd spektrum(ok)-ra gondolok. Sanda gyanúm hogy valami ilyennel küzdhetek, de még nem vett rá semmi, hogy keressem a diagnózist.
Kezdenek az életemben felgyűlni a kisebb-nagyobb problémák, és úgy érzem hogy jó lenne egy szakemberrel átbeszélni őket. De pont az jutott eszembe, hogy ilyen "ha már ott vagyok" alapon, a fentiekre se ártana akkor kitérni.
Egy átlagos pszichológusnál lenne szerencsém ha felhoznám ezt a témát egy pár alkalom múlva? Vagy ha észreveszi hogy valami nem stimmel velem, akkor arra ő kitérne magától, tenne rá megjegyzést?
Tudom, hogy ez inkább pszichiátriai helyzet, de most nem ez az első, jelenleg pszichológusra nagyobb szükségem van. Csak az érdekel, hogy le tudnék e így ütni két legyet egy csapásra.
Értem, akkor lehet csak bejelentkezek tb-s adhd ambulancia várolistára, megyek pszichológushoz, és majd közben kitérek rá, hogy mit gondol.
Ahol én lakok, van egy jónak tűnő klin. szakpszichológus, aki ért is ehhez a dologhoz, de ő inkább viselkedésterápiával meg hasonlókkal foglalkozik. Szóval vele meg lehet, hogy az ilyen lelki gondokkal nem tudnék foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!