Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mikor is kell pszichológushoz...

Mikor is kell pszichológushoz fordulni?18/f

Figyelt kérdés

Felmerült bennem a kérdés hogy vajon nekem szükségem lenne e egy pszichológusra!?

Ugyanis rájöttem arra magammal kapcsolatban hogy álltalában sosincs jó kedvem és sosem a pozitív oldalát látom a dolgoknak.

Még akkor is ha olyan emberekkel vagyok körülvéve akikkel amugy szeretek együtt lenni.

2021. dec. 29. 04:08
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem munkaerőpiaci mentor végzettségű pszichológust keressél! A területileg illetékes munkaügyi központban segítenek a foglalkoztatási osztályon. Van olyan, hogy pályaválasztási tanácsadó/tanácsadás.

A területileg illetékes családsegítő szolgálatnál is találhatsz - szociális munkások is elbeszélgetnek veled akár. GYÁMÜGGYEL NE KERÜLJ KAPCSOLATBA!!!

Diákszövetkezetnél is kereshetsz munkát (tanulsz-e még nappali tagozaton?) Milyen iskolába jársz jelenleg? Szereted-e a különböző tantárgyakat?

Szüleid? Testvéred? Unokatestvérek? Osztálytársak? Tanárok? Iskolapszichológus?

Nagyon vallásellenes véleményeket is olvashatsz ezen az oldalon, de javasolnék még valamit:

Egyházi körökben is találhatsz különböző végzettségű mentálhigiénés szakembereket, terapeutákat (meseterápia létezik, pl.) Művészet- és irodalomterápiáról olvastam plébániai faliújságon.

A hívők járnak hittan- és bibliaórákra - HIVATÁSGONDOZÁSNAK, ÉLETTÚT TERVEZÉS-nek szintén jó választás lehet, ha szélesíted a látókörödet. Vannak énekeskönyvek, együtt éneklés, kórusba is felvehetnek stb.

Könyvtárba járhatsz és érdeklődhetsz különböző témájú könyvek iránt. Beiratkozhatsz, ekkor kölcsönözhetsz is.

Ui: ha budapesti vagy, tudok még alternatívákat ajánlani. Nos?

2021. dec. 29. 07:49
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Ja, és gyászterápiát, sorstárs kísérő szakembereket (csoportfoglalkozások révén,) is találtam már plébániákon!

Egészen szuper a kínálat. Ha másként nem megy, akkor felhívhatod még a 116-123-as telefonszámot. Ott meghallgatnak bármikor, ingyen. Írhatsz is nekik.

Vagy a 116-111 GYERMEK lelkisegély. (Talán ifjúsági is?!)

A Délután Alapítvány már 18 éven felüliek esetében is segít chat-ben és e-mailben. Keresd őket! Honlapjuk tele van információval.

Ui: arra számíts, hogy leginkább online fogsz találni pszichológust - a vírusjárvány miatt -, ha mégis amellett döntenél! Sok sikert!

2021. dec. 29. 07:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy mikor "kell" pszichológushoz fordulni. Akkor is mehetsz hozzá, ha amúgy minden rendben van (pl. önismereti igény esetén).

Ha úgy érzed, hogy valami probléma van (lelki, munkahelyi, párkapcsolati...), amit egyedül nem/nehezen tudnál megoldani, akkor mindenképp érdemes pszichológushoz fordulni.

Első körben az iskolapszichológushoz kérj időpontot. Az állami rendeléseken már nehezebben fogadnak, mivel ott mentális betegekkel foglalkoznak, önismereti igénnyel nem mehetsz hozzájuk. Ha depressziós vagy, akkor persze ott is kezelnek, de a leírásodból ítélve erről nincs szó (bár ezt majd egy pszichológus megállapítja).

2021. dec. 29. 08:38
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem járok már iskolába,már dolgozok.

Gondolom ilyenkor már nem fordulhatok iskolapszichológushoz.

2021. dec. 29. 10:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
4# Bocsánat, én a korodból automatikusan végzős középiskolásnak gondoltalak. Ez esetben marad a magánellátás. (3#)
2021. dec. 29. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!