Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tudnátok segíteni?

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21 éves vagyok, tavaly elkaptam a Hepatitisz A virust, amely első napjaiban nagyon rossz érzéseim voltak... Nem volt étvágyam, s undorodtam az ennivalóktól, illetve azok látványától. Azon az éjszakán, mikor kezdődött, nagyon nagy hányingerem, hasmenésem volt és azt éreztem, hogy elfogok ájulni. Következő héten kedden már jobban voltam, legalábbis fizikailag, majd szintén ezen a napon délután pánikrohamom volt, ami másnap szerdán és csütörtökön is előjött. Sok nap telt el úgy, hogy vizen kívül semmit sem vettem magamhoz, majd közel 1,5 hét után kezdtem el úgy ahogy, de ételhez nyulni. Nos, biológus tanuló, hallgató vagyok, a fertőzések, vírusok az egyik fő profilom, érdeklődési területem - így sokat tudok akár így a HAV-ról is.

Múlthét pénteken volt egy éve, hogy megvolt a fertőzés, bár nem figyeltem erre a napra, majd ezen a héten keddre azonban valahogy eszembe jutott - és hasonló tüneteket kezdtem el produkálni, mint akkor, de úgy érzem nem tudom irányítani magam. Tudom, hogy a HAV-on átesés legtöbbször egy életre szóló védelmet nyújt, újabb fertőzésre, visszaesésre kevés az esély, de ezúttal úgy érzem, kezdem elveszteni a harcot magammal.

Kedd óta alig eszem valamit, félek tőle, majd amint mégis sikerül, szorító érzés van a gyomromban, majd tovább nem is eszem mert olyan, mintha minden jönne vissza, ehhez pedig enyhe hányinger is társul. Próbáltam alvással, olvasással elterelni a figyelmem, de valahogy mindig eszembejut,valahogy mindig visszatér - emiatt annak ellenére, hogy nagyon éhes vagyok, inkább nem eszek és koplalok.

Kezdem elveszteni magam felett az uralmat, úgy érzem, hogy minden étkezés után rosszul leszek, hányni fogok.

Tudnátok segíteni, esetleg volt már valaki hasonló cipőben?

Nagyon megköszönném segítségeteket!

2023. aug. 12. 17:48
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!