Mit csináljak, ha úgy érzem hamarosan összeroppanok?
Közel 5 éve közmunkásként dolgozom egy irodában, ahol javarészt adminisztratív feladatokat végzek. A pénz nem túl sok, de szerettem itt dolgozni. Viszont ebben az évben valahogy érzem magamon, hogy nem vagyok jól mentálisan és fizikálisan sem, mint ha kezdenék kiégni. 2023-ban eddig 1 hetet voltam szabadságon, júniusban, amit nagyon kevésnek érzek, ráadásul évek óta két ember munkáját végzem, mert a volt kollégám felmondott, idén év elején pedig egy másik kolléga nyugdíjba ment, akinek a helyére nincs ember, igy az ő munkáját is én csinálom.
Félre ne értsétek, nem nyafogni akarok, tisztességgel elvégzem a munkámat, de mostanra oda jutottam, hogy kezdek besokallni a feladatoktól. Sajnos szabadságom nincs túl sok, 5 napot már kivettem, még van kb. 7 napom, abból augusztus végén kiveszek ötöt, a maradék kettőt pedig megtartom vész esetére.
Ha esetleg elmennék a háziorvoshoz és elmondanám neki is ezeket lehetséges, hogy felvenne táppénzre?
Nem stimmel! [link]
"További feltétel, hogy a felsorolt feladatok kizárólag akkor láthatók el közfoglalkoztatás keretében, ha a feladat ellátására törvény nem ír elő közalkalmazotti, közszolgálati vagy kormányzati szolgálati jogviszonyt."
"csak határozott időre (legfeljebb 12 hónap) létesíthető. A hosszabb időtartamú és az országos közfoglalkoztatási programok esetében egy alkalommal legfeljebb további 6 hónappal hosszabbíthatóak meg."
"a szabadság mértéke közfoglalkoztatási jogviszonyban naptári évenként 20 munkanap"
#9 "Illetve titkon bízom abban is, hogy 3 év múlva, ha a főnököm nyugdíjba megy felajánlanak nekem egy helyet."
Szerintem nyugodtan kezedbe veheted a dolgokat és bemehetsz a főnökséghez már most fizetésemelést vagy előléptetést kérni. Én sosem sz.roztam ezzel, mindig mertem kérni, ha úgy éreztem, hogy már kijárna. És egyébként mindig meg is kaptam. Sajnos sokan csak várják a csodát, pedig a főnik nem fognak emelést adni, ha azt látják, hogy a kevés pénzzel is elégedett vagy. Egy próbát mindenképp megér, nincs abban semmi, ha emelést/előléptetést kérsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!